Nova optužnica protiv supružnika Cetinski: Oštetili Končara za još 52 milijuna kuna

Screenshot: HRT

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Puli podiglo je pred Županijskim sudom u Puli optužnicu protiv jedanaestero hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te kaznenih djela pranja novca počinjenih na štetu jednog trgovačkog društva.

Prema svemu sudeći radi se o okončanju istrage protiv supružnika Vinke i Mirka Cetinski, njihova sina Mattea Cetinskog, Željana i Romine Hrvatin, Borisa i Marina Sorga, Gordana Dobrovića i Željka Bilića kao i nekoliko drugih članova obitelji, zbog sumnje da su oštetili tvrtku Kermas Danka Končara za 52 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je nakon dovršene istrage podiglo pred Županijskim sudom u Puli-Pola optužnicu protiv jedanaestero hrvatskih državljana (1947., 1984., 1972., 1960., 1976., 1961., 1969., 1947., 1973., 1963. i 1942.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i kaznenih djela pranja novca počinjenih na štetu jednog trgovačkog društva.

Optužnicom se okrivljene tereti da su tijekom 2007., 2008., i 2009. godine u Rovinju, kako bi se neosnovano okoristili prilikom kupoprodaje poslovnih udjela u dva trgovačka društva, određivali, odobravali i naplaćivali veće cijene za poslovne udjele od njihove stvarne vrijednosti te su na taj način u ime razlike u cijeni neosnovano prisvojili iznos od 25,919.896,65 kuna, te prilikom kupoprodaje zemljišta od fizičkih osoba s prodavateljima usmeno ugovarali niže kupoprodajne cijene od one koje su navodili u pismenom ugovoru pa su razliku između tako ugovorenih cijena zadržavali za sebe čime su za sebe neosnovano pribavili ukupni iznos od 52,058.848,39 kuna.

Navedene iznose novca su zatim radi prikrivanja njihovog pravog izvora ulagali, preuzimali, prenosili u bankarskom, novčarskom i drugom poslovanju", stoji u priopćenju DORH-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara