"Nova uloga za nove zadatke": Održava se Konferencija o lokalnom partnerstvu za zapošljavanje

"Nova uloga za nove zadatke": Održava se Konferencija o lokalnom partnerstvu za zapošljavanje

Foto: Nenad Dugi/Cropix

MINISTARSTVO rada i mirovinskoga sustava organizira konferenciju "Lokalna partnerstva za zapošljavanje - nova uloga za nove zadatke". Konferenciju će otvoriti ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić.

Na konferenciji će se iznijeti iskustva o počecima njihova formiranja, o postignutim rezultatima, te planovima za budući rad i izazovima s kojim se lokalna partnerstva za zapošljavanje trenutno suočavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će predstavljen i natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja" kroz koji će biti financirani projekti u iznosu od 1,87 milijuna eura. Dodjela sredstava za projekte koji pridonose ostvarenju ciljeva županijskih strategija za razvoj ljudskih potencijala i jačaju kapaciteta lokalnih partnerstava za zapošljavanje očekuje se u prvom tromjesečju 2013. godine.

Također će biti predstavljen natječaj "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza 2" koji će, u iznosu od 4,5 milijuna eura, biti objavljen sredinom drugog tromjesečja 2013. godine. Cilj tog natječaja je inovativnim idejama utjecati na određeni segment tržišta rada na lokalnoj razini, u skladu sa ciljevima određenim u strategijama razvoja ljudskih potencijala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara