Nove kaznene prijave protiv kradljivaca bakra iz HEP-ovih skladišta

Foto: Arhiva

PROTIV petočlane skupine provalnika iz Siska, u dobi od 19 do 26 godina, već osumnjičenih za provale u skladišta HEP-a u Topuskom, Glini i Petrinji, policija je podnijela nove kaznene prijave za tri teške krađe, izvijestila je danas sisačka policija.

Istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni početkom siječnja ove godine u krugu HEP-a u Ulici Zrinskih i Frankopana u Dvoru, provalili u skladište i ukrali tri trombla s bakrenom užadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sredinom svibnja ove godine u krugu iste rasklopne stanice HEP-a u Dvoru su provalili u skladišta i garaže te ukrali oko 100 kilograma vodiča, bakrenu sabirnicu, više komada mesinganih spojnica te oko 150 metara bakrenog kabla.

Nadalje je utvrđeno da su početkom svibnja u Kupskoj ulici u Petrinji iz HEP-ovog skladišta ukrali oko 1500 kilograma bakrenog užeta i oko 50 kilograma bakrenih stezaljki.

Ukradene predmete su prodali u stanicama za otkup sekundarnih sirovina na zagrebačkom području, a procjenjuje se da je HEP ovim trima teškim krađama oštećen za oko 100 tisuća kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja svi osumnjičeni su prijavljeni za teške krađe provaljivanjem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara