Novi Sad: Napadač u autobusu bez povoda nožem ubo mladića u grudi

Novi Sad: Napadač u autobusu bez povoda nožem ubo mladića u grudi

Foto: Ilustracija

NOVOSAĐANINA A. H. (31) nožem u grudi ubo je nepoznati mladić dok se sa bratom vozio gradskim autobusom, javlja Blic. Napadač je prvo udario njegovog mlađeg brata F. P. (23), a potom je potegao nož, ubo ga i mirno išetao iz autobusa. Majka dvojice mladića kaže da su njeni sinovi mirno sjedili i razgovarali, a da je napadač djelovao kao da je pod djelovanjem psihoaktivnih supstanci.

A. H. je već sedam dana u Institutu za plućne bolesti i njegov život nije u opasnosti. Braća su u srijedu, oko 22 sata, krenuli autobusom da odnesu namirnice baki i djedu na Novo naselje. Njihova majka Hajrija Petronijević kaže da su vodili uobičajen razgovor, kada je jedan mladić  došao do njih i počeo njenog mlađeg sina udarati šakom u glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj sin je samo viknuo 'šta to radiš', a stariji brat je skočio da ga brani. Mlađem sinu je prije devet godina pukla krvna žila u glavi, te se stariji jako uplašio. Napadač je potom izvukao nož i ubo mog starijeg sina u grudi, a potom išetao iz autobusa", priča uzbuđena majka za Blic.

Većina putnika je odmah izašla iz autobusa. Jedna mlađa žena je zaustavila kamionet, u koji je ubacila obojicu momaka. Majka kaže da njeni sinovi ničim nisu dali povoda nepoznatom mladiću da ih napadne. "Ne poznaju ga i ne znaju što može biti motiv za napad. Moj mlađi sin ima veliku bradu, pa mu je to, možda, zbog nečeg smetalo", zaključuje Hajrija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara