Novi posao: Ericsson Nikola Tesla modernizira mrežu BH Telecoma

Novi posao: Ericsson Nikola Tesla modernizira mrežu BH Telecoma

Foto: Ericsson

GENERALNI direktor BH Telecoma, Nedžad Rešidbegović i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, potpisali su u Sarajevu ugovor o modernizaciji dijela jezgrene mreže BH Telecoma, propćeno je iz te kompanije.

Ugovor je vrijedan 20 milijuna kuna.
 
U okviru ovog ugovora planirana je nadogradnja i povećanje kapaciteta postojećeg MSS komutacijskog podsustava. Realizacijom ovog projekta stvorit će se osnova za unaprjeđenje postojećih i uvođenje novih komunikacijskih usluga, kao i veći stupanj pouzdanosti mreže.
 
U cilju praćenja globalnih telekomunikacijskih trendova ugovor obuhvaća i najnoviju verziju Ericssonovog IP Multimedia sustava koja će BH Telecomu omogućiti ponudu novih multimedijskih usluga i daljnji razvoj u smjeru IP-fikacije i konvergencije.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Izražavam svoje zadovoljstvo nastavkom naše dugogodišnje suradnje s BH Telecomom. Jezgrena mreža predstavlja okosnicu mrežne infrastrukture i nužno ju je kontinuirano modernizirati. Radovi na isporuci ovog rješenja i omogućavanju njegovih punih funkcionalnosti počinju odmah.“ , rekla je ovom prigodom Gordana Kovačević.
 
Nedžad Rešidbegović je nakon potpisivanja ugovora izjavio: "Svaki operator koji želi postići daljnji rast mora razvijati svoju jezgru mreže jer je to, između ostaloga, preduvjet za isporuku novih atraktivnih usluga. Ovo najsuvremenije rješenje ponudit će nove mogućnosti našim korisnicima." 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara