Novi skandal u splitskom KBC-u: Pacijentica se ubila skokom s petog kata!

Novi skandal u splitskom KBC-u: Pacijentica se ubila skokom s petog kata!

Foto: atrium-spalatum.hr

NOVI skandal u splitskom KBC-u! U subotu navečer s petog kata bolnice na Križinama, s Gastro-enterološkog odjela bacila se 79-godišnja pacijentica Lj. S. Bila je na obradi. U iščekivanju dijagnoze ušla je u zahod i bacila se kroz prozor. Svi su ostali u čudu. Pacijentica, kako doznajemo, nije pokazivala nikakve suicidalne namjere.

Policija je obavila očevid. Radi se o samoubojstvu i nema elemenata kaznenog djela.

Index je već izvijestio o nekoliko sličnih slučajeva u splitskom KBC-u. Posljednji suicid zabilježili smo sredinom veljače kada se 76-godišnji pacijent na Kirurškom odjelu objesio o radijator kabelom rendgenskog uređaja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. Duje: Pacijente nitko ne čuva, mogu se sada svi baciti da hoće...

Neki liječnici drže da se radi o skandaloznom propustu osoblja, no ne i ravnatelj dr. Duje Marasović, koji mandat završava koncem tjedna.

"O događaju me izvijestila glavna sestra KBC-a Split u subotu ujutro. Žena se bacila s petog kata. Nije to nikakva novost. Takve se stvari događaju. U pitanju je otvoreni odjel. Tamo se može svatko baciti. Nitko ne čuva pacijente. Mogu se sada svi baciti da hoće. Što je točno bilo, ja ne znam, niti ću što poduzimati. Ovdje nije bilo nikakvog propusta osoblja", kazao je Indexu dr. Marasović.

Zvali smo i šefa Upravnog vijeća Marijana Cesarika. O događaju ne zna ništa. Dat će komentar kada bude doznao okolnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara