Novi val hladnoće u Kanadi: Temperature idućih dana i do - 20

Novi val hladnoće u Kanadi: Temperature idućih dana i do - 20

Foto: FAH

KANADU i sjever Sjedinjenih Država danas je zahvatio novi val hladnoće, a meteorolozi u idućih nekoliko dana najavljuju iznimno niske temperature i polarnu hladnoću.

Nakon vikenda s puno snijega i ledene kiše u zračnim lukama u Torontu i Montrealu stanje je teško jer je više desetaka letova otkazano, a stotinjak ih kasni.

Kanadske su vlasti upozorile stanovnike nekoliko pokrajina na zahladnjenje koje dolazi, pozvavši ih da poduzmu sve potrebne mjere zbog temperatura koje će se spustiti i do minus 20 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ekstremno hladno bilo je na istoku Quebeca, u Novoj Zemlji, Novom Brunswicku, središnjem Ontariju, Manitobi te u Alberti.

U ponedjeljak se temperatura u Ottawi spustila na minus 18 Celzijevih stupnjeva, u Winnipegu je izmjereno minus 23, Green Bayu u američkoj državi Wisconsinu minus 19, a u Chicagu minus 17 Celzijevih stupnjeva.

Vremenske prilike pogoršat će se u utorak i u idućih nekoliko dana. Dijelove Kanade i SAD-a zahvatit će obilne snježne oborine i još veća hladnoća.

"Arktičko zračno strujanje zahvatit će Quebec gdje će se temperature uz pomoć vjetra spustiti na minus 38, a negdje i do minus 45 Celzijevih stupnjeva", stoji u upozorenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara