Novi vlasnik Radija 101 ukida političke emisije i želi samo glazbu!

Foto: Arhiva

TVRTKA Impossible Egressus u vlasništvu Nijemca Thomasa Alexandera po svemu sudeći nema ozbiljnije planove s kultnim zagrebačkim Radijom 101 kojeg je na nedavnom natječaju kupila 6.112.000 kuna.

Kako doznajemo, novi vlasnik pripremio je i novu programsku shemu u kojoj nema političkih i kulturnih sadržaja koji su proslavili Radio 101 i godinama ga držali pri vrhu slušanosti. Nova Stojedinica bavit će se, uglavnom, emitiranjem popularne glazbe, po uzoru na već postojeće radijsko carstvo Jure Hrvačića, vlasnika Madia Servisa.

U kuloarima se nagađa kako je njemački državljanin Thomas Alexander samo paravan za nekog utjecajnijeg radijskog mogula iz Hrvatske, koji zbog prekomjerne koncentracije na tržištu ne može i formalno preuzeti Stojedinicu čija vrijednost leži i u županijskoj koncesiji koja vrijedi do 2021.godine.

Te je sumnje podgrijala i činjenica da je 6,1 milijuna kuna na račun Radija 101 uplatila banka Goldmann Sachs, dok je stvarni investitor ostao u sjeni. Da podsjetimo, Media Servis bio je jedini ponuđač na prethodno raspisanom pa poništenom natječaju kada je ponudio 15 milijuna kuna. Zbog čega se Hrvačić nije javio na četvrti natječaj, kada je vrijednost Radija 101 pala dvostruko, nije jasno ni bivšem stečajnom upravitelju Stojedinice Maroju Stjepoviću koji je javno izrazio svoje čuđenje nad tom činjenicom.

Da li netko doista stoji iza njemačkog investitora možda ćemo doznati uskoro jer je navodno već primio nekoliko ponuda za prodaju Radija 101. Među zainteresiranim kupcima je navodno i Josip Klemm, bivši specijalac MUP-a i vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm Security. Možda bi u tom slučaju barem noćni program Radija 101 dobio na slušanosti, uz prigodnu najavu "Dobra večer, dragi zaštitari!".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara