Novinari Al Jazeere, uhapšeni zbog bespilotne letjelice nad Parizom, pušteni kući

Novinari Al Jazeere, uhapšeni zbog bespilotne letjelice nad Parizom, pušteni kući

Screnshot: Youtube

NOVINARI katarske tv postaje Al Jazeere uhićeni u srijedu pošto su poslali bespilotnu letjelicu iznad Pariza, pušteni su u četvrtak, rečeno je iz sudskog izvora.

Trojica novinara su puštena na slobodu, a samo će osoba koja je upravljala letjelicom morati pred sud sljedećeg tjedna kako bi čuo presudu u okviru postupka "priznavanja krivice", istaknuto je iz istog izvora. Prelijetanja bespilotnih letjelica bez dozvole zabranjena su u Parizu.

Nije pokrenut kazneni progon protiv dvojice kolega uhićenih zajedno s njim u Bulonjskoj šumi, na zapadu Pariza, prema istom izvoru.

Tajanstvene letjelice na francuskom nebu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do privođenja je došlo dok je francuska policija na oprezu od jeseni zbog brojnih tajanstvenih prelijetanja bespilotnih letjelica nad nuklearnim postrojenjima.

U ponedjeljak i utorak, dvije noći zaredom, ukazano je na letove bespilotne letjelice iznad Pariza, zbog čega je francusko pravosuđe otvorilo istragu.

"Nikakva veza ne postoji između tih uhićenja u Bulonjskoj šumi novinara Al Jazeere i prelijetanja prethodnih noći", rekao je izvor blizak tom predmetu u srijedu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara