Novo suđenje za ubojstvo Britanke: Državni odvjetnik traži 30 godina zatvora za Amandu Knox

Novo suđenje za ubojstvo Britanke: Državni odvjetnik traži 30 godina zatvora za Amandu Knox

Foto: Guliver Image / Getty Images

DRŽAVNI odvjetnik u utorak je u Firenci zatražio zatvorsku kaznu u trajanju od 30 godina za Amerikanku Amandu Knox, optuženu za ubojstvo Britanke Meredith Kercher 2007., prenose agencije.

On je zatražio i 26 godina zatvora za njezina bivšeg mladića, talijanskog studenta Raffaelea Sollecita. Žrtva je "bila vezana poput životinje", navodi u optužbi državni odvjetnik Alessandro Crini, koji Knox smatra odgovornom za najtežu ozljedu nanesenu mladoj Britanki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud je objavio kako DNK pronađen na kuhinjskom nožu koji pripada Sollecitu i smatra se oružjem kojim je zločin počinjen, dokazuje da je uz Sollecita ondje bila prisutna i Knox. Oni su, kako iznosi sud spriječili žrtvu da zove upomoć. Tijelo ubijene Meredith Kercher, izbodeno nožem, pronađeno je 2. studenoga 2007. u stanu u Perugii koji je dijelila s ostalim studenticama. Istraga je utvrdila da je Meredith ubijena tijekom noći, a policija je tada uhitila Amandu Knox, koja je živjela s ubijenom studenticom. Nakon nekoliko dana uhićen je i Amandin momak, talijanski student Raffaele Sollecito,

Proces protiv Knox i Sollecita započeo je 16. siječnja 2009. i na prvostupanjskom sudu su kažnjeni na 26 (Amanda) i 25 (Raffaele) godina zatvora. Na drugostupanjskom sudu obrana je dokazala kako su mnogi dokazi na osnovu kojih su dvoje studenata kažnjeni nepovjerljivi. Amanda i Raffaele su na drugostupanjskom sudu u Perugi 3. listopada 2011. oslobođeni. Novi se proces vodio na drugostupanjskom sudu u Firenci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara