Novogodišnja noć iz policijskog pogleda

Novogodišnja noć iz policijskog pogleda

Foto: Hina

POLICIJSKE uprave diljem Hrvatske jutros su izvijestile o događajima koji su obilježili proteklu noć. Zbog pirotenike ozlijeđeno je desetak osoba.

Zagreb: Dvojica teže ozlijeđeni prilikom ispaljivanja petardi

Ulazak Zagrepčana u Novu godinu protekao je relativno mirno, a zbog neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvima teže su ozlijeđena dvojica muškaraca, jedan u Dubravi, a drugi u Novom Zagrebu, izvijestila je zagrebačka policija.

U Dubravi je oko 19,30 sati na adresi I. Čulinec, zbog neopreznog rukovanja petardom, 38-godišnjak zadobio teže ozljede ruke i prevezen je u KBC Dubravu.

U Novom Zagrebu je oko 21,15 sati u Ulici Savski Gaj prilikom ispaljivanja petardi teže ozljede ruke zadobio 49-godišnjak. On je prevezen u KBC Zagreb.

Osijek: Teško ozlijeđen pirotehničkim sredstvom

U novogodišnjoj noći, koja je inače u Osiječko-baranjskoj županiji prošla mirno, jedna je osoba teže ozlijeđena pirotehničkim sredstvima, izvijestila je u četvrtak policija.

U Ivanovcu kod Čepina 32-godišnjak je zbog nepravilnog rukovanja pirotehničkim sredstvom zadobio teške ozljede šake i prevezen je u Klinički bolnički centar Osijek.

U srijedu prijepodne je zbog nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima lakše ozlijeđen 14-godišnjak iz okolice Donjega Miholjca.

Središnja novogodišnja proslava u Osijeku organizirana je na osječkom Trgu slobode, gdje su Osječanima čestitke uputili gradonačelnik Ivica Vrkić i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić. Najveći broj građana Novu godinu dočekao je u svojim domovima.

Prvi dan nove godine u Hrvatskoj bio je najhladniji u Osijeku gdje je u 7 sati izmjereno minus 19 stupnjeva Celzijusa.

Split: Petorica ozlijeđeni prilikom aktiviranja petardi

Prilikom aktiviranja petardi tijekom Silvestarske noći u Splitu ozlijeđena su trojica maloljetnika, od kojih jedan teško, i dvojica muškarca, izvijestila je splitska policija.

Teško ozlijeđenom maloljetniku utvrđene su opekline i oštećenja prstiju ruke; jedan je zadobio lakše ozljede to jest opekline šake, a jednome se još u bolnici utvrđuju ozljede. I dvojica odraslih muškaraca su novogodišnjom pirotehnikom ozlijedili ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policija navodi da su tijekom noći zbog eksplozija petardi popucala stakla na obiteljskoj kući u Kaštelima i na poslovnom prostoru u Splitu, te da su petardama oštećena dva automobila.

Vatrogasci su intervenirali 20 puta, najviše zbog malih požara u Solinu, Kaštelima, Omišu, Kučićima, Podstrani i Šolti, a dio ih je, pretpostavlaju, izazvala pirotehnika.

Novogodišnja noć u Istri veselo i bez većih izgreda

Novogodišnje slavlje u Istarskoj županiji proteklo je bez većih izgreda, policija je izvijestila o dvije ozljede, a posla su imali vatrogasci, koji su na području Barbana gasili sijeno zapaljeno priotehničkim sredstvima.

Diljem istarskog poluotoka organizirani su prigodni zabavni programi kojima su se Istrani i njihovi gosti odazvali u velikom broju te tako u veselju ispratili 2014. i dočekali novu 2015. godinu.

Najveći su izbor imali Puljani, koji su Novu godinu dočekali na tri zabave na otvorenom uz "Seasplash" na Karolini, Gibonnija i prijatelje na Forumu te "Rocktarate" na trgu Portarata. Na pulskom Forumu usprkos hladnoći okupilo se oko tri tisuće građana, veliki odaziv bio je i u Poreču uz nastup Severine. Doček Nove godine u Umagu bio je sastavni dio manifestacije "UMAGični blagdani", a na Trgu slobode uoči ulaska u 2015. godine goste je zabavljao pulski bend The Night Express.

Po riječima glasnogovornice istarske policije Nataše Rogić Jukopila policija je tijekom noći u Puli evidentirala tri slučaja narušavanja javnog reda i mira, među kojima i jedan zbog kojega 23-godišnjaku slijedi optužni prijedlog. On je na parkiralištu Karolina na pulskoj rivi oko dva sata bacio staklenu bocu koja je ogrebotine u predjelu glave zadala 24-godišnjakinji. Izmjereno mu je koncentracija 2,72 g/kg alkohola.

Druga ozljeda zabilježena je u Dolenjoj Vasi kod Lupoglava, gdje je prilikom rukovanja pirotehničkim sredstvom ozljede ruke zadobio 37-godišnjak, kojem je pomoć pružena u riječkom KBC-u.

Požar sijena na području Barbana, u Želiskima, izazvao je pirotehničkim sredstvom 35-godišnjak je prilikom rukovanja pirotehničkim sredstvom. Nitko u požaru nije ozlijeđen, ali je 45-godišnjaku pričinjena veća materijalna šteta s obzirom da je izgorjelo 120 bala sijena.

Služba pulske Hitne pomoći tijekom noći nije imala ozbiljnijih intervencija, a njihove su ekipe izašle na teren uglavnom zbog dojava o pretjeranom konzumiranja alkohola.

U Istri je 2015. godinu dočekalo i oko šesnaest tisuća gostiju, koji su u pedesetak hotela, što velikih što malih obiteljskih, ostvarili oko pedesetak tisuća noćenja. Među njima su tradicionalno najbrojniji bili Talijani, Slovenci, Nijemci i Austrijanci.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara