"O Majko Božja": Kako je Milanović zaboravio latinski, a sjetio se Biblije

"O Majko Božja": Kako je Milanović zaboravio latinski, a sjetio se Biblije

Foto: FAH

ZORAN MILANOVIĆ jučer je, na izvanrednoj petominutnoj press konferenciji o krizi koju je izazvao tečaj švicarskog franka, opet posegnuo za biblijskim motivima. Nije mu to prvi put; deklarirani ateist Milanović često je u svojim javnim nastupima zazivao Boga ili citirao Bibliju.

Majka Božja od Banskih dvora

"O Majko Božja" zavapio je jučer nervozno premijer Milanović na izvanrednoj konferenciji za novinare kada je u tri rečenice pokušao objasniti naciji da se tečaj franka fiksira na 6,39 kuna. Navodno su ga naljutili i djelatnici HTV-a koji su previše pojačali ton u pokušaju da riješe tehničke probleme prigodom prijenosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ni jednom mišlju, riječju, djelom ili propustom nismo doveli u pitanje ljudsko dostojanstvo hrvatskih branitelja", rekao je pak nedavno Milanović govoreći o tome kako je njegova Vlada pokušala riješiti problem šatoraša. O čemu je točno govorio postalo je jasno kada je naknadno otkrio epizodu sa sastanka s vođom prosvjeda Đurom Glogoškim a koju do tada nije htio otkriti jer je "štitio dostojanstvo". 

Osušena Biblijska ruka

I u Saboru je Milanović zazivao Boga i to u raspravi s HDZ-ovcima ironično im odbrusivši kako nije kriva bivša korumpirana Vlada nego je kriv dragi Bog.

Tako je premijer spominjao i Jerulazem i "osušenu ruku", spominjao je i "Boga iz mašine", te "kompliciranu "Bibliju i Stari zavjet" sve do one tome kako "pomaže samo Bog".

"Nikada neću pristati da mi modeli budu Južna Koreja i Sovjetski savez, tako mi Boga", rekao je Milanović. Milanovićevo citiranje Biblije i zazivanja Boga krenulo je od prije otprilike 3 godine. Zapravo otprilike upravo u ono vrijeme kada je Milanović odustao od tradicije korištenja latinskih izreka u javnim nastupima.

No, hrvatskoj ekonomiji već odavno ne pomažu ni Bog, Sveti Duh ni više sile, a ponajmanje oni koji bi trebali.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara