ORaH: Maras laže, nema dogovora ni koaliranja s SDP-om, niti sada niti nakon izbora

Foto: Hina

GLASNOGOVORNIK ORaH-a medijima je poslao priopćenje u kojemu tvrdi: nismo s SDP-om dogovorili nikakvu suradnju.

"Potaknuti ponovnim medijskim špekulacijama i dezinformacijama o 'dogovorenoj' suradnji ORaH-a sa SDP-om te 'ponudama' predsjednice Holy kao navodne buduće premijerke o raspodjeli mjesta u idućoj Vladi, najoštrije demantiramo takve insinuacije koje obmanjuju javnost u cilju nanošenja političke štete ORaH-u.", poručuje iz stranke.

"Maras laže"

"Također demantiramo laži ministra Marasa o postojanju dogovora između ORaH-a i SDP-a. Stranka ORaH već je više puta jasno i nedvosmisleno informirala medije i javnost da ORaH na sve izbore izlazi samostalno te ovim putem ponovno ističemo da ORaH neće ulaziti u postizbornu suradnju sa SDP-om jer Vlada ne provodi Plan21.", tvrde iz ORaH-a.

"ORaH ne može surađivati sa SDP-om i strankama Kukuriku koalicije jer nisu vjerodostojne i politički odgovorne u provedbi predizbornih obećanja i vlastitog programa te sigurno neće sudjelovati u političkom projektu koji bi omogućio produžetak sadašnje neuspješne politike koja nije u interesu građana i građanki Republike Hrvatske. ORaH nema ambiciju spašavati SDP ni preuzimati odgovornost za loš i neodgovoran rad Vlade. S obzirom na činjenicu da mnogi mediji i politički komentatori opetovano lažno informiraju javnost da će ORaH podržati i biti dio tzv. lijeve Vlade predvođene SDP-om, tvrdeći pritom da za to imaju 'provjerene dokaze', ovom prilikom jasno demantiramo takve tvrdnje. Nikakva suradnja ORaH-a sa SDP-om nije moguća.", poručuju iz stranke Mirele Holy.

Osvrnuli su se i na izjave Puhovskog.

"Ističemo i da se dr. sc. Žarko Puhovski, koji javno iznosi takve informacije, nije odazvao našem pozivu upućenom većem broju političkih analitičara kako bismo ih transparentno informirali o našim stavovima i politikama. Budući da se politička analiza treba temeljiti na objektivnosti i provjerenim činjenicama, smatramo da se iznošenjem netočnih tvrdnji namjerno nanosi šteta stranci ORaH. Ovim putem pozivamo stoga stručnu politološku javnost na javnu osudu ovakvog neetičnog postupanja.", kažu.

"ORaH nije sestrinska stranka SDP-u"

"Predstavnici hrvatskih medija u više navrata su bili informirani o našem stavu o suradnji s drugim strankama. Prilikom iznošenja informacija o tome da je ORaH siguran partner SDP-a koji će osigurati još jedan mandat sadašnjoj vladajućoj garnituri, mediji nijednom prilikom nisu kontaktirali glasnogovornika stranke niti su prenijeli prethodno izrečen i u više navrata javno potvrđen stav stranke. Ovakvo medijsko izvještavanje je neprofesionalno te ga smatramo zlonamjernim medijskim podmetanjima jer takve tvrdnje nisu potkrijepljene nijednim našim stavom ili izjavom, već upravo suprotno. Smatramo da ovakve i slične insinuacije, plasirane s ljevice i desnice,  imaju za cilj uništavanje vjerodostojnosti naše stranke jer očito ORaH percipiraju kao prijetnju ostvarenju svojih partikularnih interesa. Njima se ORaH nastoji prikazati kao tajni i unaprijed dogovoreni projekt te svojevrsna 'sestrinska' stranka SDP-a.", poručuju iz stranke.

"Koliko je ORaH 'sestrinska' stranka SDP-u najbolje govori podatak da je Vlada RH protuzakonito, nakon provedenih EU izbora, dakle kada je bilo poznato da je ORaH osvojio mandat, drastično srezala naknadu za EU kampanju s milijun kuna na 43 tisuća kuna, točno polovicu iznosa kojeg je ORaH u tom trenutku prijavio kao troškove kampanje. Da se radi o odluci kojoj je jedina svrha bilo drastično otežavanje političkog djelovanja ORaH-u, koji se za razliku od SDP-a i HDZ-a, ne financira izdašno iz Proračuna, najbolje govori nedavna odluka Vlade o drastičnom povećanju naknada za predsjedničke te nadolazeće parlamentarne izbore. Odjednom Vlada predvođena SDP-om više ne smatra potrebnim štedjeti a to u najboljoj mjeri, financijski i činjenično, dokazuje koliko je ORaH 'nečiji' projekt.", zaključuje se u priopćenju koje potpisuje Dean Šarčević,glasnogovornik ORaH-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara