ORaH položio europski test: Mlada stranka jednoglasno primljena u Europsku stranku zelenih

Foto: FAH

STRANKA ORaH u nedjelju je u primljena u članstvo Europske stranke zelenih (EGP), na redovitoj godišnjoj konvenciji EGP-a u Istambulu, a što u ORaH-u ocjenjuju kao veliki uspjeh za njihovu mladu stranku.

"Primanje ORaH-a u članstvo EGP-a veliki je uspjeh za stranku koja je formirana tek prije godinu dana", ističu iz ORaH-a u priopćenju.

U "zelene" primljeni jednoglasno

Navode kako su delegati i delegatkinje EGP-a jednoglasno (s 82 glasova za) izglasali primanje ORaH-a, Održivog razvoja Hrvatske, u članstvo ove političke organizacije.

Ta je odluka, dodaju, donesena na temelju prezentacije rada i programa ORaH-a koju su u subotu predstavili predsjednica stranke Mirela Holy, potpredsjednica Božana Zadro, potpredsjednik i europarlamentarac Davor Škrlec te međunarodna tajnica Vlasta Toth.

Jačanje utjecaja na europsku zelenu politiku

Napominju kako je krajem ljeta u Hrvatskoj boravila delegacija EGP-a u misiji utvrđivanja činjenica o ORaH-u, tijekom koje su provjeravane informacije o stranci i načinu njezina djelovanja s vodstvom i članovima/cama, ali i političkim analitičarima, akademskom zajednicom, nevladinim udrugama te predstavnicima medija.

Delegacija je dala pozitivno mišljenje i preporuku za primanje ORaH-a u članstvo EGP-a. "Primitak ORaH-a u članstvo EGP-a omogućit će ORaH-u jačanje utjecaja stranke na europsku zelenu politiku te pozicioniranje u širem međunarodnom kontekstu", stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara