OŠ Pujanke neće biti gotova do početka listopada, roditelji neće slati djecu na nastavu

Foto: Split.hr

OSNOVNA škola Pujanke ipak neće otvoriti svoja vrata početkom listopada. Naime, podizvođači koji vrše radove na aneksu ove škole na dnevnoj bazi odlaze u stečaj, otkrila je to dogradonačelnica Splita, Aida Batarelo.

"Imamo školu Pujanke, četvrta sezona, 100. nastavak nažalost. Ono što možemo napraviti je da grad hitno rješava sve što god može, kao što je do sada radio. Ministar će sutra doći u Split i vidjet ćemo u nekom kratkom razgovoru na koji način je grad spreman platiti sve što može, kasnije na neki način to rješavati s Ministarstvom, ali definitivno, odraditi sve da đaci što prije odu u školu", kaže Batarelo.

Do sada je grad Split za prijevoz učenika u četiri druge osnovne škole samo u ovoj godini potrošio 2 milijuna i 100 tisuća kuna. Oko 510 tisuća kuna uplaćeno je po posljednjem računu, a svoje račune plaća redovito.

A kada će se točno škola otvoriti nitko ne zna, kaže Batarelo. "Ako vi meni možete predvidjeti hoće li još koji od podizvođača završiti u stečaju, danas, sutra ili prekosutra i dati mi taj odgovor, ja ću vama onda, temeljem toga, odgovoriti kada će škola otvoriti. Škola bi bila gotova točno do 3.9. kao što je gospodin Šokić bio i rekao. Kako stvari stoje, treba 15-ak dana da se testira oprema. A što će biti s podizvođačem koji je u međuvremenu otišao u stečaj, ja to ne znam", istaknula je Batarelo.

Roditelji najavili bojkot nastave

Ovu informaciju sigurno neće dobro primiti roditelji učenika ove osnovne škole, koji su prošli tjedan najavili bojkot nastave od 15. listopada. "Vijeće roditelja Osnovne škole Pujanke je na prošlom sastanku donijelo odluku da ako se do 1.10. ne izgradi i ne stavi u funkciju aneks školske zgrade, kako je već bilo najavljeno, od 15.10. nećemo slati učenike u školu na nastavu. Naravno, opet uz izuzeće osmih razreda, kako smo rekli, oni se pripremaju za upis u srednju školu", rekla nam je predstavnica roditelja Snježana Pivac.

No, splitska dogradonačelnica poručuje: "Roditelji imaju obvezu djecu slati u školu. Grad Split je sa svoje strane platio sve što je mogao i organizira prijevoz djece. Usput budi rečeno, od kada je škola Pujanke startala s problemima, do danas je potrošio 4,5 milijuna kuna. Grad Split sve svoje obveze izvršava pravovremeno. Obveza na roditeljima je da djecu šalju u školu. Djeca u školu moraju ići i imaju organiziranu nastavu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara