Obama priznao sirijsku opoziciju: "SAD je priznaje kao legitimnog predstavnika sirijskog naroda"

Obama priznao sirijsku opoziciju: "SAD je priznaje kao legitimnog predstavnika sirijskog naroda"

Foto: AFP

AMERIČKI predsjednik Barack Obama rekao je da SAD glavnu sirijsku koaliciju sada priznaje kao "legitimnog predstavnika" sirijskoga naroda.

Obama je rekao za ABC News da je Nacionalna koalicija sada dovoljno uključena, kao i da odražava i predstavlja sirijski narod te da je zbog toga došlo vrijeme da SAD poduzme taj "veliki korak" koji su već napravili Velika Britanija, Francuska, Turska i zemlje Perzijskog zaljeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktivisti javljaju da je u 18-mjesečnoj pobuni protiv predsjednika Bašara al-Asada poginulo više od 40.000 ljudi. Iako zapadni mediji uglavnom izvještavaju o krvavim napadima sirijske vojske, u javnost dospijevaju i snimke pobunjenika koji se iživljavaju nad zarobljenicima.

Jučer je tako objavljena snimka koja prikazuje sirijske pobunjenike kako tjeraju dječaka da odsiječe glavu nenaoružanom zarobljeniku. Na snimci je vidljivo kako dječak zarobljeniku, čije su ruke vezane na leđima, mačetom odsijeca glavu. Zastrašujuća i uznemirujuća snimka izbrisana je s YouTubea ubrzo nakon objave.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara