Objavili snimku pogubljenja: DORH preuzima istragu nad portalom Dalmacijanews

Foto: FAH

VIJEĆE  za elektroničke medije danas je odlučilo Državnom odvjetništvu proslijediti slučaj portala DalmacijaNews, koji je objavio snimku pogubljenja američkog novinara Jamesa Foleyja.

"Kako elektronička publikacija DalmacijaNews u trenutku objave sporne snimke nije bila upisana u Upisnik pružatelja usluge elektroničkih publikacija, sukladno odredbama Zakona o elektroničkim medijima, Vijeće za elektroničke medije prosljeđuje predmet nadležnom Državnom odvjetništvu na daljnje postupanje zbog mogućeg kršenja odredaba Kaznenog zakona", stoji u priopćenju Vijeća nakon današnje sjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Protiv trgovačkog društva "Sto posto" iz Splita, u čijem je vlasništvu portal, Vijeće će nadležnom sudu podnijeti prekršajni prijedlog jer portal nije upisan u Upisnik pružatelja usluge elektroničke publikacije, za što je zakonom zapriječena kazna između 10 i 100 tisuća kuna.

Sve elektroničke medije Vijeće poziva da se strogo pridržavaju profesionalnih, etičkih i civilizacijskih standarda u praćenju svih događaja, ističući kako nasilni sukobi uvijek zahtijevaju pojačanu uredničku i novinarsku brigu.

"Vijeće će sve eventualne prekršaje i prekršitelje tretirati s maksimalnom strogošću u pristupu u skladu sa svojim ovlastima", stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara