Objavljene nove snimke terorista, ali i fotografije poginulih policajaca: "Dali su život za Makedoniju"

Objavljene nove snimke terorista, ali i fotografije poginulih policajaca: "Dali su život za Makedoniju"

Foto: Facebook, Hina

NA FACEBOOK stranici policijske postrojbe za posebne operacije "Tigrovi" objavljene su jučer fotografije poginulih policajaca uz status: "Policijski službenici koji su dali svoje živote za Makedoniju! Slava im".

Tjelohranitelji albanskih političara vođe napada?

Vođe terorističke skupine koja je izvršila napad u Kumanovu bili su tjelohranitelji albanskih političara, a sudjelovali su i u borbama na Kosovu, piše makedonski portal Plusinfo pozivajući se na informacije albanskih medija i televizije.

Dene Šehu i Beg Rizaj bili su članovi osiguranja predsjednika makedonske partije Demokratske unije za integraciju Alija Ahmetija i bivšeg premijera Kosova te haškog optuženika Ramuša Haradinaja. Špekulira se i da je  Šehu bio član OVK te da je sudjelovao u sukobima na Kosovu prije nego je postao Ahmetijev tjelohranitelj. Rizaj je bio član OVK u zoni kojom je zapovijedao Ramuš Haradinaj, a nakon završetka sukoba postao je Haradinajev tjelohranitelj.

Kako B92 prenosi, još dvojica terorista bili su pripadnici OVK.

A policija je danas objavila nove snimke terorista.

22 mrtvih

Podsjetimo,  jučer je završila operacija pokrenuta dan ranije protiv "naoružane skupine" albanskih pobunjenika u kojoj su u Kumanovu, nedaleko od granice s Kosovom, poginule 22 osobe.  Makedonska vlada ranije je objavila da je osam policajaca i 14 pripadnika "naoružane skupine" ubijeno je u sukobima u predgrađu Kumanova u kojem pretežito žive pripadnici albanske manjine.  "Osam policajaca je ubijeno, a 37 ranjeno", rekao je glasnogovornik Kotevski, dodajući da nema dojava o civilnim žrtvama.

"S druge strane, 14 tijela u odorama pronađeno je" na mjestu sukoba, kazao je, ustvrdivši da su napadači pripadnici "terorističke skupine" od 30-ak osoba, vjerojatno albanske nacionalnosti, državljana Makedonije, Kosova i Albanije.

Vlada je proglasila dvodnevnu žalost, a predsjednik Đorge Ivanov sazvao je sjednicu nacionalnog vijeća za sigurnost na koju je, u nastojanju postizanja nacionalnog jedinstva, pozvao vođe oporbe i važnijih albanskih stranaka u Makedoniji.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara