Objavljene prve fotografije Chaveza nakon operacije u prosincu: "Ekstremno kompleksno i teško liječenje"

Objavljene prve fotografije Chaveza nakon operacije u prosincu: "Ekstremno kompleksno i teško liječenje"

Foto: AFP

VENECUELANSKA vlast objavila je prve fotografije predsjednika Huga Chaveza snimljene nakon posljednje, najteže operacije kojoj je bio podvrgnut na Kubi.

58-godišnji predsjednik fotografiran je nasmiješen uz svoje dvije kćeri. Na fotografijama leži u trenirci i čita novine kubanske Komunističke partije "Granma". Vlasti su priopćile da je predsjednik fotografiran u četvrtak navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Chavez nije viđen u javnosti nakon operacije izvedene 11. prosinca. Radilo se o četvrtoj operaciji u 18 mjeseci, nakon što mu je sredinom 2011. dijagnosticiran tumor. Ta je operacija bila, kako su izvijestili venecuelanski mediji, najteža i najkompliciranija dosad, a uslijedio je dugi oporavak.

Venezuelom su se proširile razne špekulacije o Chavezovom stanju pa su studenti nedavno održali prosvjed pred kubanskom ambasadom i tražili da ih se informira o stanju predsjednika koji je u listopadu prošle godine izabran na novi šestogodišnji mandat.

Ministar informacija Ernesto Villegas rekao je da Chavez diše kroz trahealnu kanilu te da zbog toga ima poteškoća s govorom. Ranije je podvrgnut kemoterapiji i zračenju. Iako detalji o tumoru na području zdjelice i tijeku liječenja nisu poznati, potpredsjednik Nicolas Maduro je u srijedu rekao da su "ekstremno kompleksni i teški".
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara