Objavljene prve fotografije Fidela Castra nakon šest mjeseci

Objavljene prve fotografije Fidela Castra nakon šest mjeseci

Screenshot: granma.cu

NEKOLIKO kubanskih službenih medija objavilo je u ponedjeljak navečer prve fotografije Fidela Castra unazad šest mjeseci, opovrgavajući glasine koje su počele kružiti zadnjih tjedana oko zdravstvenog stanja bivšeg predsjednika.

"Fidel je izniman čovjek", naslov je članka objavljenog na internetskim portalima dnevnika Granma i drugih službenih medija, popraćen s nekoliko fotografija susreta 88-godišnjeg oca kubanske revolucije i čelnika Saveza sveučilišnih studenata Havane Randyja Perdoma Garcije.

Fidel Castro koji je vlast prepustio bratu Raulu 2006. pojavljuje se na fotografijama sjedeći u plavoj sportskoj odjeći u razgovoru s Perdomom Garcijom, uz suprugu Daliju Soto del Valle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Članak koji prati fotografije, a koji potpisuje studentski čelnik, otkriva da su fotografije snimljene pri susretu 23. siječnja u domu bivšeg šefa države na zapadu Havane.

U javnosti se nije pojavio više od godinu dana

Do objave dolazi usred glasina o zdravstvenom stanju "Comandantea" koji se nije pojavio u javnosti već više od godinu dana. Prethodne objavljene fotografije potječu iz polovice kolovoza 2014.

Njegova šutnja u trenutku objave prekida zamrznutih odnosa sa SAD-om 17. prosinca te potom prigodom povratka u zemlju kubanskih agenata koje je Washington oslobodio, izazvala je brojna nagađanja obilno komentirana na društvenim mrežama.

Vlasti nisu komentirale te glasine ali su prvi demanti obznanile 27. siječnja objavivši pismo Fidela Castra upućeno tom istom studentskom savezu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara