Objavljeni konačni rezultati: Državnu maturu palo čak 215 gimnazijalaca

Objavljeni konačni rezultati: Državnu maturu palo čak 215 gimnazijalaca

Ilustracija: Shutterstock

NACIONALNI centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je danas konačne službene rezultate ovogodišnje državne mature. Prvi rezultati državne mature objavljeni su još prije tjedan dana, 7. srpnja, a učenici koji nisu bili zadovoljni rezultatima su se na njih mogli žaliti do 9. srpnja.

Državnoj maturi ove je godine pristupilo 39.167 osoba, od čega 13.597 učenika gimnazija, 18.238 učenika strukovnih škola i 7.332 ostalih pristupnika.

Kako se navodi u izvješću NCVVO, državnu maturu je položilo 13.382 učenika gimnazijskih programa dok ih 215 nije ostvarilo pozitivnu ocjenu, a među njima je i četvero učenika koji nisu položili čak dva obavezna ispita državne mature. Preostalih 211 nije položilo po jedan obavezni ispit.

Negativno ocijenjeni ispiti iz obaveznih predmeta za učenike gimnazija:
Hrvatski jezik: 27
Matematika: 153
Engleski jezik: 36
Grčki jezik: 2
Latinski jezik: 1

Broj pristupnika koji su ostvarili 100% rezultat prema ispitima je 77:
Matematika - viša razina: 54
Fizika: 9
Psihologija: 5
Matematika - osnovna razina: 3
Engleski jezik - osnovna razina: 3
Engleski jezik - viša razina: 1
Njemački jezik - osnovna razina: 1
Informatika: 1"Podjela svjedodžbi i potvrda obavljat će se  17., 18. i 19. srpnja od 9.00 do 18.00 sati u prostorijama Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja u Zagrebu, Petračićeva 4. Sve nepodignute svjedodžbe pristupnici će moći preuzeti i nakon toga roka te svakoga radnoga dana od 9.00 do 16.00 sati. Pristupnici koji nisu u mogućnosti osobno preuzeti dokument i za njih će to napraviti druga osoba trebaju sa sobom imati svoju osobnu iskaznicu i prilikom preuzimanja trebaju kod sebe imati podatke osobe (ime i prezime, datum rođenja, OIB) čiji dokument preuzimaju. Pristupnici koji žive izvan Zagreba i nisu u mogućnosti osobno preuzeti dokument, mogu poslati zamolbu za dostavom putem pošte (plaćanje pouzećem) putem e-maila na adresu: info.centar@ncvvo.hr. U zamolbi moraju navesti svoje osobne podatke te adresu na koju se dokumenti šalju. Zamolbe s nepotpunim podatcima neće se razmatrati.

Pristupnici koji prethodnih godina nisu preuzeli svoje svjedodžbe i/ili potvrde o položenim ispitima državne mature ne mogu ih podignuti u navedenim rokovima. Trebaju se javiti sa svojim osobnim podatcima i podatcima o godini i roku polaganja ispita državne mature putem maila na adresu: dokumenti.dm@ncvvo.hr. Učenici koji su ove školske godine završili četvrti razred u srednjim školama u Republici Hrvatskoj svjedodžbe o državnoj maturi i/ili potvrde o položenim ispitima državne mature preuzimaju u svojim školama prema rasporedu koji je škola odredila", stoji u obavijesti NCVVO.

Ovako su izgledali testovi!

Na stranicama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja dostupni su i svi ispitni materijali ovogodišnjeg ljetnog roka državne mature. Što su sve maturanti morali znati na državnoj maturi saznajte u nastavku i pokušajte sami riješiti testove! (Ispitne materijale možete preuzeti klikom na svaki pojedini predmet, op.a.)


Pragovi ocjena za izborne predmete državne mature
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispiti prevedeni na talijanski jezik (ljetni rok)

Ispiti prevedeni na srpski jezik (ljetni rok)

Ispiti državne mature prevedeni na srpski jezik (ljetni rok)

OBVEZNI ISPITI
- Engleski jezik A
- Engleski jezik B
- Njemački jezik A

- Matematika B

IZBORNI ISPITI
- 
Biologija

 
 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara