Objavljeni rezultati očevida: Štand Stožera u Mirkovcima zaliven uljem i zapaljen

Objavljeni rezultati očevida: Štand Stožera u Mirkovcima zaliven uljem i zapaljen

Foto: Hina

ŠTAND Stožera za obranu hrvatskog Vukovara u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovci, zapaljen je tako da je prvo zaliven prerađenim uljem, a potom zapaljen, izvijestila je danas vukovarsko-srijemska policija o rezultatima policijskoga očevida.

Nepoznati počinitelj štand Stožera u Mirkovcima, na Trgu Nikole Tesle, na kojem se skupljaju potpisi za referendum o promeni dijela Ustavnog zakona o nacionalnim manjinama, zapaljen je u noći s četvrtka na petak.

Policija navodi kako je došlo do djelomičnog oštećenja štanda, a materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpise za raspisivanje refrenduma o izmjenama Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, po kojem bi pripadnici nacionalne manjine pravo na uporabu svog jezika i pisma imali ako čine najmanje 50 posto stanovništva grada ili općine, a ne kao do sada jednu trećinu, aktivisti Stožera prikupljaju od 17. studenoga do 1. prosinca na oko 2.000 mjesta diljem Hrvatske.

Na današnjoj konferenciji za novinare Stožera za obranu hrvatskog Vukovara nisu komentirali paljenje štanda u Mirkovcima. Članica Stožera Snježana Patko samo je naglasila kako na određenim mjestima ima problema s prikupljanjem potpisa, te da se svaki incident prijavljuje policiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara