Obračun u SDP-u: Podignuta prijava protiv šefice Porezne

Foto: Patrik Maček/Pixsell

RAVNATELJICA Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec kazneno je prijavljena u proširenju istrage protiv bivše šefice porezne ispostave u Osijeku, Ružice Kovačević, ranije osumnjičene da je stopiranjem ovrhe nad jednom osječkom tvrtkom, proračun oštetila za najmanje 11,8 milijuna kuna. Riječ je o slučaju tzv. policijskog Uskoka pa u Ravnateljstvu policije nisu davali nikakve službene komentare.

Bivšoj glavnoj osječkoj poreznici, Ružici Kovačević, u ožujku je određen istražni zatvor upravo zbog sumnje da je mjesecima stopirala naplatu poreznog duga OLT-u, tvrtki u vlasništvu Željka Biloša.

Uskok je ranije objavio da je toj tvrtki tako omogućeno da, sve do predstečajne nagodbe u svibnju 2013. nesmetano posluje preko svojih računa. Na taj način nije ovršeno 10,5 milijuna kuna, a državni proračun oštećen je za najmanje 11,88 milijuna kuna, objavio je Uskok početkom ožujka.

Istraga je proširena na Čavlović Smiljanec jer je navodno naredila Kovačević da ne ovrši tvrtku OLT zbog poreznog duga.

Smatra se kako se radi o obračunu kriminalnih struja unutar SDP-a. Iako je Nada Čavlović-Smiljanec dovedena na čelo Porezne kao Linićeva desna ruka, u međuvremenu je iz Linićevog tabora prešla u Milanovićev.

Izvori bliski Ministarstvu financija smatraju kako se radi o Linićevom pokušaju da ponovno preuzme poreznu preko Tihomira Kralja nakon što je smijenjen njegov pomoćnik Šegon.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara