Obračun u trogirskom SDP-u: Šef antifašista završio u bolnici nakon sukoba s gradonačelnikom!

Obračun u trogirskom SDP-u: Šef antifašista završio u bolnici nakon sukoba s gradonačelnikom!

Foto: HR FOTO

PREDSJEDNIK Udruge antifašista Trogira i SDP-ov gradski vijećnik Drago Mindoljević zvani Lenjin završio je u ponedjeljak u splitskoj bolnici u predinfarktnom stanju nakon sukoba s gradonačelnikom i stranačkim kolegom Damirom Riljom. Stanje 62-godišnjeg Mindoljevića bilo je ozbiljno te je zadržan u bolnici preko noći.

Sukob verbalni, malo žešći...

Sukob se dogodio večer uoči sjednice Gradskog vijeća na kojoj je smijenjen šef Upravnog vijeća trogirskog muzeja Dragan Boduljak. Mindoljević je bio protiv smjene, Rilje ultimativno za smjenu. Premda se po Trogiru priča kako je došlo i do fizičkog obračuna, to nam je Mindoljević demantirao. 

"Ne, ništa takvo. Bio je to verbalni sukob, malo žučnija rasprava, ali nitko nije dignuo ruku na nikoga. Ja sam bio protiv smjene Boduljka, koji je naš član i koji je sve radio po zakonu. Rilje je, pak, tražio da se smijeni", komentirao je za Index Mindoljević.

Nije bio na sjednici Gradskog vijeća na kojoj je smijenjen Boduljak. Kako doznajemo, smijenjenom predsjedniku Upravnog vijeća nije dozvoljeno da da svoj komentar, već je izbačen sa sjednice Gradskog vijeća. 

SDP-ovci u muzeju žele zbrinuti djecu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Index doznaje, u pozadini svega krije se želja za zapošljavanjem rodbine visokih SDP-ovih dužnosnika u Trogiru, a na što Boduljak nije htio pristati. Svoju buduću nevjestu u muzeju bi htjela zaposliti SDP-ova dogradonačelnica Vedrana Zelalija, dok bi pročelnica za financije Perislava Paraman rado dovela svoju kćer iz Zadra. Njoj to ne bi trebao biti veći problem, jer joj kćer ispunjava sve uvjete, a radno je mjesto upražnjeno, što nije slučaj s radnim mjestom namijenjenim nevjesti dogradonačelnice Zelalije.

Rilje: Nije bilo nikakvog sukoba

Zvali smo večeras i Damira Rilju da nam komentira ovaj slučaj. "Sukob? Kakav sukob? Nije bilo nikakvog sukoba", ogradio se trogirski gradonačelnik. Pa sigurno zna da mu je kolega završio u bolnici. "A jest, ali ne znam što mu je bilo. Vidio sam ga večeras na proslavi u splitskom SDP-u. Meni je izgledao posve zdrav, dobro raspoložen, nasmiješen. Nikad ne bi rekao da ima nekakvih zdravstvenih problema", kaže Rilje.

Pitali smo ga i za smjenu predsjednika Upravnog vijeća. Ima li to stvarno veze sa zapošljavanjem članova obitelji trogirskih SDP-ovaca.

"Ne bih htio komentirati nešto što netko navodi kao obrazloženje za svoju smjenu. Predsjednika smo smijenili jer u dvije i po godine nije napravio što je bio dužan napraviti", tvrdi Rilje.

Čuli smo se i s ministrom Arsenom Baukom, predsjednikom Splitsko-dalmatinskog SDP-a. Njemu ništa o sukobu u trogirskom SDP-u nije poznato pa se zato i suzdržao komentara dok ne dobije pravu informaciju...

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara