Obzor2020: Pozivi za iskaz interesa financijskim posredničkim institucijama i natječaji za inovativne poduzetnike

Ilustracija: freeimages.com

EUROPSKA komisija i Europska Investicijski Fond (EIF) objavili su poziv za iskazivanje interesa za odabir financijskih posredničkih tijela za financiranje inovativnih malih i srednjih poduzetnika The InnovFin SME Guarantee Facility, objavilo je Ministarstvo poduzetništva i obrta.

Prihvatljivi prijavitelji su financijske institucije koje osiguravaju kredite, odnosno jamstva malim i srednjim poduzetnicima za inovacijske projekte. Putem ovog mehanizma EIF i EU preuzimaju dio rizika financijskih institucija za plasman sredstava (kredita ili jamstva) u iznosima od 25.000 do 7.5 milijuna EUR.

Aktualni natječaji za program SME Instrument namijenjen inovativnim malim i srednjim poduzetnicima

U tijeku su otvoreni natječaji za dostavu projektnih prijedloga unutar programa SME Instrument (stup: Industrijsko vodstvo -Industrial Leadership/Innovation in SMEs).

Radi se o programu isključivo namijenjenom malim i srednje velikim poduzetnicima koji se bave inovacijskim aktivnostima. Projekti se ocjenjuju prema kriteriju izvrsnosti, disruptivnosti tehnološkog rješenja (razina tehnološkog iskoraka u odnosu na postojeće stanje), potencijalu komercijalizacije te europskog i međunarodnog rasta poslovanja.

Natječaj za 2014. godinu otvoren je do 17.prosinca, međutim postoje među-rokovi kada se prikupljaju do tada pristigle prijave projekata i vrši evaluacija (navedeni su kod svakog pojedinog poziva).

Unutar programa moguće je prijaviti projekt na dva tipa natječaja:

Faza 1 - fokus na izradu studije izvodljivosti inovacijskih projekata, maksimalnog iznosa potpore do 50.000 EUR, intenziteta potpore do 70%

Faza 2 - fokus na razvoj u svrhu demonstracije, iznos potpore od 500.000 do 2,5 milijuna EUR, intenzitet potpore do 70%.

Detaljne informacije o natječajima možete pronaći na linku.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara