"Oćeš keš da na izbore izađeš?": Stranica koja trguje glasovima za Europski parlament posao za DORH

Foto: Screenshot

DRŽAVNO izborno povjerenstvo proslijedilo je Državnom odvjetništvu obavijest GONG-a o mogućem kaznenom djelu kupovanja glasova na izborima za Europski parlament.

Naime, GONG je DIP-u prijavio internetsku stranicu Myvotemymoney.com za "kupovinu glasova" za Europski parlament. Ta internetska stranica poziva birače da svoje glasove "prodaju" za određene novčane iznose.

Nakon pregleda GONG-ove prijave i ostalih dokumenata iz DIP-a su prijavu proslijedili Državnom odvjetništvu.

"Smatramo da postoji osnovana sumnja da su u radnjama osobe koja je otvorila navedenu internetsku stranicu, ili osobe po čijem je nalogu internetska stranica otvorena, ispunjena sva bitna obilježja kaznenog djela Povrede slobode odlučivanja birača iz članka 333. Kaznenog zakona", stoji u obavijesti koju je Državno izborno povjerenstvo uputilo GONG-u.

A evo što nudi sporna internetska stranica:

"Oćeš keš da na izbore izađeš?

Sve što ti treba je: e-mail adresa, broj mobitela, telefon s dobrom kamerom ili digitalna kamera, glasačko pravo i mogućnost uploada fotke tvog glasačkog listića.

First come first served.

Popunite formular, a mi ćemo se potruditi da kandidati na izborima za EU parlament saznaju za to.

Pristanu li kompenzirati Vaš izlazak na izbore u iznosu koji ste naveli, prije početka izborne šutnje dobiti ćete sms poruku o kome se radi i što se od vas očekuje da zaokružite.

Na izborima zaokružite ono što ste dobili u sms poruci i fotografirajte to da se jasno vidi broj listića i što ste zaokružili, uđite ponovo u svoju prijavu, uploadajte fotku kao dokaz unutar 48 sati i očekujte kompenzaciju u roku od 96 sati. Isplata ide preko Paypala koji na vašu e-mail adresu pošalje obavijest o prispijeću sredstava. Nadalje ta sredstva možete trošiti direktno plaćajući sa svog Paypala ili sredstva usmjerite na bankovni račun po Vašem izboru. Nije neophodno imati Paypal račun.

Pozivamo i sve kandidate koji žele odmah pomoći svojim biračima da nas kontaktiraju!!!

O vama:

Ne vjerujete više ni lijevima ni desnima?

Radije bi keš nego da Vam sviraju stranački svirači i pjevači?

Radije bi keš nego upaljače, olovke, kape, majice i lopte?

Radije bi keš nego da Vam se s billboarda smješkaju političari?

Uopće Vas nije briga tko je na vlasti jer ste na rubu siromaštva?

Znate se koristiti kamerom na telefonu i uploadati fotografiju?

Na pravom ste mjestu, ovdje možete zatražiti kompenzaciju za svoj izlazak na izbore.

O nama:

Mi smo baš kao i Vi, vidjeli smo članak u novinama u kojem branitelj prodaje glasove svoje obitelji, čovjek koji je branio ovu zemlju sada u njoj nema posla a u EU parlamentu sjede ljudi čiji engleski ne bi prošao ni u područnoj osnovnoj školi i uzimaju minimalno 6000 EUR mjesečno za prosipanje floskula u EU mikrofon.

Tako smo odlučili nešto promijeniti, političare ne možemo mijenjati, ne možemo promijeniti ni to koliko im EU plaća da izglasaju ono što paše EU, ali možemo promijeniti to da njihovi novci ne idu na reklame od kojih nitko od nas nema koristi nego Vama obzirom da se od Vas traži da izađete na izbore i date svoj glas".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara