Očevid na mjestu ubojstva Marina Matijaša: Pred školom mrkli mrak, policajci tvrde da su bili upaljeni reflektori

Očevid na mjestu ubojstva Marina Matijaša: Pred školom mrkli mrak, policajci tvrde da su bili upaljeni reflektori

Foto: Index

SUDAC Slavko Lozina večeras je izašao na teren u Kaštela kako bi napravio očevid u slučaju ubojstva 20-godišnjeg Marina Matijaša, za što je optužen tek koju godinu stariji Jozo Čabraja. Prije godinu dana pogodio ga je hicem iz pištolja Makarov u glavu, a večeras je na mjestu ubojstva sudac Slavko Lozina kanio ustanoviti kakva je bila vidljivost. U tu svrhu čekali su se prikladni meteo uvjeti, za što se svojom obavijesti pobrinuo Hidrometerološki zavod. Nažalost, kako se pokazalo, to nije bilo dovoljno. 

Mrkli mrak pred školom

Ulica pred školom Bijaći u kojoj je ubijen mladi Matijaš potpuno je utonula u mrak. Čabrajin brat, koji je vozio te kobne večeri, tvrdi da je tako bilo i u noći kada je Matijaš pogođen metkom u glavu. Odveo je suca Lozinu na mjesto s kojeg se, tvrdi Čabraja, pucalo. Do mjesta na kojem je nađen Matijaš ima dobrih 30 metara i praktično se ništa ne vidi.

Policajci: Bili su upaljeni reflektori

Suprotno od Čabrajinog brata govore dva policajca koji su prvi stigli na mjesto ubojstva.

"Bili su upaljeni reflektori na školi, ja sam ih sve prepoznao dok su bježali s lica mjesta", kazao je jedan od policajaca. Branitelj Pero Tolić, na čiji se zahtjev prionulo očevidu, sumnja da su reflektori mogli osvjetiliti ulicu. Lozina je odlučio da će kontaktirati školu i vidjeti kada može dobiti termin da se očevid napravi sa upaljenim reflektorima.

Čabraji povoljnija kvalifikacija ako se slabije vidjelo?

Kakva je rasvjeta bila i koliko se vidjelo bit će od velike važnosti u nastavku postupka, prvenstveno za kvalifikaciju djela. Tužiteljica Rene Laura digla je optužnicu za ubojstvo, obrana pokušava sugerirati da se radilo o ubojstvu iz nehaja ili možda čak o opće opasnoj radnji, odnosno, da je Čabraja zapucao iz Makarova ne nišaneći u Matijaša. Razlika u sankciji je više nego značajna.

Na početku ulice, svega kojih desetak metara od mjesta s kojeg je Čabraja ispalio fatalni hitac, na pročelju stare kuće stoji natpis "Znaš li da Bog sluša što govoriš i gleda što radiš?"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara