"Očito su to informacije za one na vrhu!": Što inspektorica zna, a ne želi podijeliti s građanima?

"Očito su to informacije za one na vrhu!": Što inspektorica zna, a ne želi podijeliti s građanima?

Foto: inspektorat.hr

"NADAM se da će gospođa inspektorica sutra dobiti otkaz.", "To su povjerljive informacije, dostupne samo onima na vrhu.", "Ajde da bar netko ima koristi od onog što ona radi! Ako  već mi ne možemo dobiti informacije za koje ona dobiva plaću, nek ih koristi bar ona i uža rodbina.", samo su neki od komentara na izjave glavne državne inspektorice Božene Vrban koja je u razgovoru za Jutarnji list kazala kako "ne bi osobno ušla u neke trgovačke lance", te da je to "njena subjektivna procjena na koju ima pravo". Dodala je kako su ti lanci "ipak puni kupaca".

Dan nakon što smo napisali kako bismo i mi voljeli znati koje trgovačke lance gospođa izbjegava, nema odgovora. A čini se da ga neće ni biti.

"To je subjektivna procjena inspektorice, a ne rezultat nalaza"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako je u telefonskom razgovoru za Dnevnik 3 HTV-a izjavila glasnogovornica državne inspektorice Sandra Kelemen, "Vrbanić nije niti u jednom trenutku rekla da se u nekim trgovačkim lancima nalaze opasni ili neispravni proizvodi. "Nigdje tako nešto ne piše, ona je naglasila da je to njena subjektivna procjena, dakle to nije rezultat inspekcijskog nadzora", dodala je glasnogovornica Kelemen.

"Šokantna izjava"

Ilija Rkman iz udruge Potrošač izjave glavne državne inspektorice nazvao je "šokantnim" te je pozvao da nakon takve izjave mora dati punu informaciju i reći koji to trgovački lanci prodaju "sve i svašta".

No, glasnogovornica Kelemen odbacila je to Rkmanov zahtjev kazavši kako se takav zahtjev nema na temelju čega ispuniti. "Ona nije rekla da se u nekim trgovačkim lancima prodaju takvi neispravni proizvodi.", rekla je Kelemen dodavši da se pojačano provode inspekcijski nadzori.

Zna li inspektorica nešto što ne želi podijeliti s građanima?

Erika Popović iz potrošačke udruge Plavi val gostovala je u Dnevniku 3 te je kazala kako je izjava državne inspektorice pobudila sumnju građana da ona nešto zna te da ima saznanja do kojih je došla obavljajući svoj posao a koja nije podijelila s građanima i potrošačima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara