Od Tepeša i Ćorića otišlo 1300 članova a oni bi okupljali pravaše, HSP: "Njih vodi HDZ"

Od Tepeša i Ćorića otišlo 1300 članova a oni bi okupljali pravaše, HSP: "Njih vodi HDZ"

Foto: FAH

HSP dr. Ante Starčević, stranka koju je jučer napustilo 1300 članova, sutra će u Iloku održati sjednicu proširenog Predsjedništva, stranačkih odbora i Glavnog stana.

Među govornicima "o aktualno-političkom trenutku" u Iloku će govoriti predsjednik te stranke Ivan Tepeš i tajnik Pero Ćorić za koje su neki jučer s podsmjehom komentirali da će, kako je krenulo, ostati sami u stranci.

Žele pod "pravaški kišobran" okupiti pravaše koji likuju zbog njihovog raspada

"HSP AS kao stožerna, najsnažnija i jedina parlamentarna pravaška stranaka radi na svepravaškom okupljanju u sklopu svog političkog projekta „Pravaški kišobran“. Kao strateški partner unutar Domoljubne koalicije i dionici dosadašnjih pet zajedničkih političkih pobjeda intenzivno se pripremamo za nadolazeće prijevremene parlamentarne izbore za IX. saziv Hrvatskog sabora", poručili su iz HSP-a Ante Starčević.

Nije, međutim, jasno kako misle pod isti kišobran dovesti sve pravaše s obzirom na to da HSP, najstarija pravaška stranka, otvoreno likuje zbog raspada Tepeševih i Ćorićevih pravaša.

"Hrvatskoj javnosti napokon su se razotkrili tzv. pravaši stvoreni i vođeni od HDZ-a. U protekle dvije godine mnogi članovi HSP-AS, koji su bili zavedeni, napustili su HDZ-ovu filijalu, a ostatak čelnika ovih dana napušta brod koji tone", napisao je jučer u priopćenju predsjednik HSP-a Danijel Srb.

Iz HSP-a Ante Starčević dodali su da će na sutrašnjim sjednicama tijela stranke biti raspravljena i prihvaćena „Deklaracija“ koja će poslužiti HSP AS kao platforma za završetak razgovora s političkim strankama, Udruga i istaknutim pojedincima istog ili sličnog svjetonazora oko modela izlaska na predstojeće parlamentarne izbore.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara