Od četvrtka počinje sezona grijanja!

Od četvrtka počinje sezona grijanja!

Foto: Hina

HEP-Toplinarstvo najavilo je da od četvrtka, 1. listopada započinje s uključivanjem grijanja u stambenim i poslovnim zgradama u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću u kojima su završeni svi radovi na unutarnjim instalacijama i koje su spremne za prihvat toplinske energije.

Za prebacivanje automatske regulacije grijanja s ljetnog na zimski režim rada u svim toplinskim podstanicama potrebno je približno tri dana, navodi HEP-Toplinarstvo, napominjući da je u skladu s općim uvjetima za isporuku toplinske energije, ogrjevna sezona 2015./2016. službeno započela 15. rujna razdobljem spremnosti za grijanje.

Unutar tog razdoblja odluku o početku uključivanja grijanja donosi distributer toplinske energije kada se za to ostvare vremenski uvjeti ili kada to od njega pisanim putem zatraži ovlašteni predstavnik suvlasnika zgrade.

Obzirom na dugoročnu vremensku prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda i povećan broj zahtjeva krajnjih kupaca za grijanjem, HEP-Topliniarstvo će do početka sljedećeg tjedna uključiti grijanje u svim zgradama spojenim na svoje toplinske sustave, a u kojima su unutarnje instalacije spremne za prihvat toplinske energije.

"U onim zgradama u kojima krajnji kupci još uvijek nisu završili radove na ugradnji razdjelnika i termostatskih radijatorskih ventila, grijanje ćemo uključiti tek nakon što zaprimimo pisani dopis predstavnika suvlasnika da su svi radovi završeni i da je sustav spreman za grijanje", priopćio je HEP-Toplinarstvo.

HEP-Toplinarstvo apelira na krajnje kupce koji još uvijek provode radove da ih što prije završe, a njihove predstavnike suvlasnika poziva da dostave pisanu izjavu o završetku radova i ispravnosti unutarnjih instalacija grijanja, kako bi se u svim zgradama moglo uključiti grijanje. Ogrjevna sezona 2015./2016. završit će u skladu s vremenskim uvjetima, a najkasnije 15. svibnja 2016. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara