Od danas još niže cijene roaminga u EU

Od danas još niže cijene roaminga u EU

Ilustracija: European Union

OD DANAS se dodatno snižavaju cijene roaminga unutar EU/EEA. Najveći pad cijena je za podatkovni promet u roamingu.

Sukladno obvezama iz Uredbe o roamingu u javnim pokretnim komunikacijskim mrežama u Europskoj Uniji, maksimalne cijene za govorne, SMS i podatkovne usluge u roamingu koje započinju i završavaju unutar područja EU/EEA (Austrija, Belgija, Bugarska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Island, Irska, Italija, Latvija, Lihtenštajn, Litva, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo) dodatno se snižavaju od danas u iznosu od 21% do 55%, ovisno o vrsti usluge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snižavanje cijena roaminga još je jedna u nizu mjera kojima se na razini EU/EEA nastoji promicati zaštita interesa krajnjih korisnika i uspostava jedinstvenog tržišta.

Najviše dopuštene cijene odnose se samo na pozive koji započinju i završavaju u EU/EEA zemljama, odnosno pozive koji se odvijaju između sudionika koji se nalaze u zemljama članicama EU/EEA. Ako se korisnik nalazi izvan EU/EEA područja, odnosno ako se nalazi u EU/EEA području, a poziv upućuje ili poziv prima iz države izvan EU/EEA područja, operatori mogu naplaćivati više cijene jer nisu obuhvaćene Uredbom i na taj način regulirane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara