Od početka lipnja skoro 70 tisuća građana postalo e-Građani

Foto: uprava.hr

OD POČETKA rada sustava e-Građani, koji je javnosti predstavljen 10. lipnja, u sustav se uključilo gotovo 70.000 građana, stoji na stranicama Vlade.

Od tog broja oko 52.100 korisnika je zatražilo vjerodajnicu ePass i/ili mToken na šalterima FINA-e, dodatnih 13.000 korisnika je zamijenilo vjerodajnice ranije izdane od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ili REGOS-a, vjerodajnice AAI@EDUhr za pristup sustavu e-Građani koristilo je oko 4.000 korisnika te stotinjak korisnika, zaposlenika u zdravstvenom sustavu koji posjeduju pametnu karticu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

U sustavu e-Građani najviše se koristi e-Usluga Osobni korisnički pretinac koja je zabilježila preko 140.000 prijava. Vlastite pretince, koji im omogućuju primanje osobnih informacija i poruka od tijela javne uprave, otvorilo je 32.037 korisnika, od čega je i 2.180 aktiviranih mPretinaca. Ukupan broj poruka poslanih svim korisnicima je 457.000.

Posljednja institucija registrirana kao pošiljatelj poruka u Osobni korisnički pretinac je Financijska agencija koja će uskoro korisnicima dostavljati obavijesti o blokadi i deblokadi računa.

Sve e-usluge od početka rada sustava e-Građani su ukupno korištene preko 532.500 puta, pri čemu su ostale najčešće korištene usluge: e-usluge Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, e-Matice s oko 73.500 prijava, Burza rada, ePKK te Uvid u OIB, dok su ostale usluge (e-Dnevnik, EKZO, Izabrani liječnik, MojID, REGOS - Moj Račun i REGOS – Ena, ZISOSS) zabilježile od 5.000 - 20.000 prijava.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara