Odbor za medije: Nije bilo kvoruma pa nisu mogli dati mišljenje o poslovanju HRT-a

Odbor za medije: Nije bilo kvoruma pa nisu mogli dati mišljenje o poslovanju HRT-a

Foto: Hina

NEDOSTATAK kvoruma spriječio je u srijedu saborski Odbor za medije da da mišljenje na izvješća o poslovanju HRT-a te o radu i provedbi nadzora zakonitosti rada i financijskog poslovanja javnog servisa za 2013. godinu.

Konstatiram da nema kvoruma i da se sjednica ne može održati, rekao je predsjednik Odbora Mladen Novak nakon 15-ak minuta čekanja kvoruma.

Isto je utvrdila i Sunčana Glavak (HDZ) koja je na odlasku okupljenima, uglavnom SDP-ovcima, poručila "morate si osigurati kvorum", a nemate ni Vladino mišljenje na Izvješće Nadzornog odbora o radu i provedi nadzora zakonitosti rada HRT-a.

Predsjednik Odbora za medije: Procedura je isforsirana

Izostanak Vladina mišljenja, potvrdio je i Novak koji je najavio da će o spomenutim izvješćima u četvrtak raspravljati Hrvatski sabor. "Cijela je procedura, iz meni nepoznatih razloga, isforsirana", izjavio je Novak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatska radiotelevizija je 2013. zaključila s dobiti od 42,6 milijuna kuna, uprihodovala je 1.4 milijardi kuna, rashodi su joj bili 1.37 milijardi kuna. Prihod od pretplate i dalje je temeljni izvor sredstava HRT-a. Unatoč značajnim i stabilnim prihodima, HRT-ova troškovna strana i dalje je opterećena visokim fiksnim troškovima, najveći dio čine zakonski utvrđena davanja, troškovi odašiljanja te troškovi osoblja.

Vlada je prihvatila Izvješće o poslovanju HRT-a, te uputila na potrebu sveobuhvatnih mjera restrukturiranja, radi same financijske konsolidacije i dugoročno održivog poslovanja javnog servisa.

Izvješće o radu i provedbi nadzora zakonitosti rada i financijskog poslovanja HRT-a, Saboru je dostavio Nadzorni odbor HRT-a. Na gotovo 150 stranica, vrlo je iscrpno, ponekad i kritički opisao odrađeni posao, a u konačnici zaključio da je ukupno poslovanje u 2013. bilo "relativno uspješno", te da se Radmanov rad može ocijeniti "zadovoljavajućim".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara