Odrubili im glave: Od kada je kralj Salman preuzeo vlast smaknute su četiri osobe

Odrubili im glave: Od kada je kralj Salman preuzeo vlast smaknute su četiri osobe

Foto: Hina

ČETIRI osobe pogubljene su u Saudijskoj Arabiji od kada je kralj Salman preuzeo vlast nakon smrti 90-godišnjeg Abdullaha. Osuđenicima su odrubljene glave, javlja RT.

Tri su osobe pogubljene u utorak jer su prekršile strogi šerijatski zakon. Omar bin Yahya bin Ibrahim al-Barkati smaknut je zbog incesta, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

"Pogubljenje je bila kazna za njegov zločin ali i poruka drugima", stoji u priopćenju ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga žrtva je Yassir bin Hussein al-Hamza, Saudijac koji je pogubljen u regiji Jawf zbog švercanja amfetamina. U gradu Meki smaknut je Latif Khan Nurzada, Pakistanac koji je u zemlju prešvercao heroin.

Učitelj Moussa al-Zahrani smaknut je u gradu Jiddahu zbog optužbi da je silovao nekoliko djevojčica. Učitelj je negirao optužbe te je u 20-minutnom videu tvrdio da mu je podmetnuto. Ministarstvo tvrdi da je učitelj namamio djevojčice te ih oteo i silovao. Tvrde i da je prijetio djevojčicama i njihovim obiteljima.

AFP je izvijestio kako je ove godine smaknuto 16 osoba, a prošle godine smaknuto ih je ukupno 87. Smrtna kazna najčešće se provodi odrubljivanjem glave, a rijetki su slučajevi kada se ona provodi strijeljanjem ili čak kamenovanjem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara