Održana revija ispred Modne kuće Arena, skupljali se prilozi za radnice koje čekaju isplatu sedam plaća

Foto:  Regional Express

DVADESETAK radnica i radnika Modne kuće "Arena" koji su od 21. veljače u štrajku zbog neisplaćenih plaća od lipnja prošle godine, uz potporu još desetak građana, sudjelovali su danas ispred pogona trikotaže u Puli na modnoj reviji na kojoj su predstavljeni sadašnji i prošli modeli te tvornice čiji su proizvodi poznati i cijenjeni u zemlji i inozemstvu.

Brojni okupljeni građani time su izrazili svoju solidarnost s radnicima u štrajku koji čekaju isplatu sedam plaća te, kako su istaknuli "poduprijeli njihovu borbu za pošteno zarađene plaće i obranu radnih mjesta".

Po riječima sindikalne povjerenice Ljiljane Bonas, i ovom je prigodom prikazano veliko umijeće vrijednih ruku sadašnjih i bivših radnika Arene.

Premda su bile najavljene, na modnoj reviji nisu sudjelovale radnice "Kamenskog" ali su uputili pismo potpore u kojem su navele kako su "današnju situaciju radnika Arene osjetile davno na svojoj koži, ali nisu odustale".

"Podupiremo radnike Arene u svojim nastojanjima i borbi za radnička prava, u nastojanjima otvaranja radnih mjesta za koje će biti isplaćene plaće. Budite primjer opstojnosti i postojanja" - stoji u njihovom pismu potpore.

Potporu radnicima "Arene" dala je i poznata književnica Vedrana Rudan koja je okupljenima poručila da slučaj "Arene" nije samo problem Pule i Istre, nego cijele Hrvatske.

Posjetiteljima modne revije, priređene u sklopu proslave Međunarodnog dana žena, dijelili su se kolači i vino, a skupljali su se i dobrovoljni prilozi za pomoć radnicima Arene koji čekaju isplatu sedam plaća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara