Održana sjednica Povjerenstva: Imunološki zavod traži strateškog partnera

 Foto: Hina

U Ministarstvu gospodarstva je održana prva sjednica Povjerenstva za odabir strateškog partnera Imunološkog zavoda, na kojoj je donesena odluka i poslan Javni poziv svim zainteresiranim investitorima za dostavljanjem ponuda za kupnju Imunološkog zavoda, objavilo je Ministarstvo.

Ministar  Ivan Vrdoljak je, govoreći o kronologiji događaja, rekao da su Vlada i Ministarstvo gospodarstva početkom veljače predložili gospodina Marija Meštrović za direktora Imunološkog zavoda, koji je u Ministarstvu gospodarstva radio na restrukturiranjima trgovačkih društava, a sve kako bi stabilizirali stanje u tvrtki.
 
Objasnio je kako je Imunološki zavod sada likvidan i solventan, nema poreznog duga, te redovno podmiruje  sve dospjele obveze prema radnicima, a dobivene su i veterinarske dozvole za proizvodnju antiseruma za zmijske ugrize. Uspostavljeni su  stabilni odnosi s poslovnim partnerima – i kupcima i dobavljačima sirovina i materijala neophodnih za realizaciju proizvodnje i prodaje.
 
Vrdoljak: Cilj nam je zadržavanje proizvodnje i vraćanje svih licenci
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Cilj nam je i zahtjev prema budućim strateškim partnerima zadržavanje proizvodnje, vraćanje svih licenci, dugoročna održivost Imunološkog zavoda, svih radnih mjesta i proizvodnje koja je od strateškog interesa za Republiku Hrvatsku“, istaknuo je ministar Vrdoljak.
 
Važno je reći da je stanje u tvrtki stabilno, da je tvrtka likvidna i solventna, da nema poreznog duga i da redovito iz poslovanja isplaćuje plaće radnicima, a čak i poboljšava uvjete proizvodnje. Zbog svega toga kao i velikog potencijala tvrtke, očekujem interes zainteresiranih tvrtki za kupnju Imunološkog i skoro, uspješno završavanje restrukturiranja kao i unapređenje proizvodnje u djelatnostima od strateškog interesa za RH, zaključio je u izjavi nakon sjednice Povjerenstva Vrdoljak.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara