Oduzimanje oružja svima koji MUP-u do sutra ne prijave liječnika primarne zaštite

Oduzimanje oružja svima koji MUP-u do sutra ne prijave liječnika primarne zaštite

Ilustracija: Index

ISTJEČE rok do kojeg svi vlasnici oružja moraju policiji prijaviti informacije o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite. Ako to ne učine ukinut će im se oružani list te oduzeti oružje.

Prema novom Zakonu o oružju, svi vlasnici dugih i kratkih cijevi moraju do sutra u najbližu policijsku upravu ili policijsku postaju javiti informacije o izabranom liječniku.

"Rok je još vrlo kratak i doista apeliramo na sve da to naprave što prije", upozorava glasnogovornik MUP-a Dušan Miljuš.

Od Nove godine porez na oružje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onima koji to ne učine ukinut će se oružani list te oduzeti oružje. Dodatne brige za vlasnike oružja dolaze i nakon Nove godine. Naoružani Hrvati plaćat će porez na svoje pištolje i puške. Procjenjuje se da bi se godišnje moglo ubrati između 100 i 150 milijuna kuna u državni proračun od toga novoga nameta.

U Hrvatskoj je registrirano više od 300 tisuća komada oružja na koji bi se najvjerojatnije plaćao jednokratni paušalni iznos poreza. Novi porez najteže bi pogodio više od 70 tisuća lovaca u Hrvatskoj koji imaju prosječno tri puške, kaže tajnik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor.

"Normalno, nismo zadovoljni, s obzirom na to da takvih slučajeva u Europskoj uniji u koju ulazimo nema, tako da smatramo da niti mi ne trebamo biti izuzetak", naglasio je Budor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara