Odvjetnik Gredelj o Lex Perković: Premijeru Milanoviću treba postaviti skrbnika jer je destruktivan!

Foto: HKV

ODVJETNIK Vladimir Gredelj poslao je otvoreno pismo premijeru Zoranu Milanoviću, ali i hrvatskoj javnosti o tzv slučaju Lex Perković. Pismo prenosimo u cijelosti. 
  
"Zoranu Milanoviću treba pod hitno postaviti 'skrbnika za posebni slučaj' , jer njegovo javno djelovanje  , osobito u posljednje vrijeme u slučaju 'Lex Perković' krajnje je destruktivno i dugoročno štetno za ugled i nacionalne  interese RH. Njegovo samodopadno bauljanje po europskoj političkoj pozornici, lišeno svakog razumijevanja povijesnog trenutka i osjećaja političke odgovornosti, opasno je poput kakve elementarne nepogode , koju treba 'zaustaviti', dok ne napravi više štete!
 
Međutim , prateći neke medije koji suprotno ustavnoj ulozi medija 'puštaju maglu', 'mute vodu', te na druge načine nastoje zbuniti vlastite čitatelje , čovjek bi mogao zaključiti kako je naš premjer 'politički vanzemaljac Messi' uspio nadmudriti  iskusne  europske političare, rekao povijesno 'NE' jednoj Njemačkoj, ismijao Viviene Reding, 'obrisao pod' sa Angelom Merkel, predsjednicom 'ptičjeg rezervata sa jatom od 80 milijuna , koje ostatak svijeta , koji ništa ne razumije, drži jednom od najmoćnijih zemalja svijeta!
 
Ostaje nadati se da će ipak među javnim osobama , novinarima , svima koji Hrvatskoj žele bolju budućnost no što joj je bila prošlost i što joj je sadašnjost , pomoći hrvatskim građanima pojasniti da je naš premjer nažalost samodopadni luzer , čiju smo genijalnost u ove dvije godine uspjeli upoznati . Sve znamo ! Još je ostala jedino nepoznanica  koliki će račun ostaviti iza sebe na kraju mandata. Ako ovako nastavi možda uspije nadmašiti i Sanaderov HDZ na koji se sve češće poziva, objašnjavajući građanima neuspjeh svoje Vlade, blagonaklono propuštajući spomenuti zločine Njemačke iz II svjetskog rata. Jer gdje bi nam bio kraj da nije bilo Tuđmana i nacističke Njemačke!
 
Zanimljivo je da Zoran i njegovi istomišljenici nikada nisu raspoloženi  za otvaranje teme ' Pola stoljeća komunizma u Hrvatskoj ' kao povod za raspravu o cijeni koju je Hrvatska platila u tom dugom, mračnom razdoblju.   Upravo ovih dana možemo vidjeti da su se zakleti europejci spremni 'zaratiti' sa pola EU samo da se Perkoviću  ne sudi, ili barem  ne u Njemačkoj. Već sam pred neki dan napisao da razlog tomu  treba tražiti u strahu ,Zorana Milanovića i svih onih koji ni nakon tolikih godina nisu spremni suditi komunizmu i komunistima , da se suđenje Perkoviću u Njemačkoj ne pretvori upravo u to.
 
U tom kontekstu treba razumjeti  prozirne poruke Milanovića tipa 'Tko je protiv ustavnih promjena  taj štitit zločince!' . Poruke su prije svega upućene Karamarku i HDZ-u , jer bez njih nema dvotrećinske većine , a bez nje suđenja Perkoviću u Hrvatskoj. Ispravno  bi bilo razumjeti, da onaj tko je za ustavne promjene, prije no što stupi na snagu izmijenjeni, sa europskim zahtjevima potpuno usklađeni Lex Perković, taj podupire Milanovićev NE europski politički egzibicionizam, štiti zapravo komunističke zločine i desetljećima  ukrašavanu i ušutkavanu 'istinu' o komunizmu. NIšta nije važnije za Hrvatsku budućnost no konačno obračunati sa komunističkim režimom. Tek tada kada to učinimo možemo nastaviti sa velikim pospremanjem 'Lijepe naše'. Bilo bi pogubno sve zločine baciti u isti koš i zajedno 'prati to prljavo rublje', jer prijeti da se sve izjednači , a to bi bilo pogubno za razumijevanje jednog zločinačkog režima i svega što nam je ostavio! Naime , jedno su pojedinačni 'zločini jednog vremena' , a sasvim drugo 'vrijeme zločina'! 
 
Suđenje Perkoviću u Njemačkoj , šansa je da saznamo dugo sakrivanu istinu i demistificiramo jednu povijesnu laž, ubijemo svaku simpatiju za Druga Tita, jer simpatija za ideologa jednog zločinačkog režima , opasnija je od stotina pojedinačnih zločina. Da bi se to dogodilo važno je da Karamarko i njegov HDZ ne nasjedne na Milanovićevu 'navlakušu' s pozivom da se sudi svim zločincima, kojoj je jedini ratio-relativizirati komunistički zločin. U tom kontekstu treba razumjeti iznenadno povjerenje Milanovića u domaće neovisno sudstvo, koji bi se prije takvih izjava trebao prethodno konzultirati sa Linićem i uskladiti stavove .

Dopustite mi nakraju zapitati se : Kakvog bi smisla imalo suđenje Perkoviću  pred 'domaćim neovisnim  sudstvom', koje su desetljećima kadrovirali upravo oni kojima bi sada trebalo suditi?  

 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara