Odvjetnik tvrdi: Hrvata koji je pao s kokainom u Argentini prisilili su na priznanje

Odvjetnik tvrdi: Hrvata koji je pao s kokainom u Argentini prisilili su na priznanje

Foto: Arhiva

HRVATSKI državljanin koji je uhićen u Buenos Airesu zbog šverca veće količine kokaina je 40-godišnji Božidar Mastanjević iz Zagreba, tvrdi argentinski dnevni list La Nacion.

Zajedno s njim pao je i 46-godišnji Čileanac Bozan Hugo Diaz, koji ima i australsko državljanstvo. Oba muškarca u trenu uhićenja bili su konobari na kruzeru Splendour of the Seas. Tereti ih se za pokušaj krijumčarenja 15 kilograma čistog kokaina i trenutno u pritvoru čekaju ishod sudskog procesa.

No, Rodrigo Gonzalez, odvjetnik koji zastupa uhićenog Hrvata i Čileanca, u razgovoru za La Nacion kaže da su njihova priznanja iznuđena.

"Mastanjević i Diaz silom su izvučeni iz reda dok su čekali ukrcaj na brod, te ih je časnik zadužen za sigurnost na brodu zatvorio u ured i natjerao ih da potpišu priznanja. Tek tada su izvedeni pred carinsku policiju i svjedoke", tvrdi Gonzalez.

Posada broda tvrdi da su Mastanjević i Diaz ispod odjeće imali čudne izbočine, zbog čega su odlučili alarmirati policiju. Mastanjević i njegov suradnik ispod odjeće skrivali su po dva paketa kokaina u kojima je ukupno bilo 4,5 kilograma kokaina. U njihovim brodskim kabinama nađeno je još 10 kilograma kokaina.

"Odvedeni smo u ured gdje su nas natjerali da skinemo odjeću, fotografirali nas i postavljali pitanja. Zatim smo bili prisiljeni da damo izjavu, a čitavo vrijeme smo bili praktički goli, samo u donjem rublju", stoji u izjavi koju je uhićeni Čileanac dao argentinskoj policiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara