Olujić: Kolinda neće odraditi mandat do kraja ako se nastavi ovako ponašati

Olujić: Kolinda neće odraditi mandat do kraja ako se nastavi ovako ponašati

Foto: FAH

VIŠETJEDNA prepucavanja na relaciji Predsjednice RH i Predsjednika Vlade danas su kulminirala u priopćenju iz Ureda Kolinde Grabar-Kitarović.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zatražila je od premijera Zorana Milanovića ostavku, objašnjavajući kako je to najkonkretniji prijedlog koji kao predsjednica može dati za izlazak Hrvatske iz krize.

> Kolinda predložila ostavku Milanovića!

Obratili smo se bivšem predsjedniku Vrhovnoga suda Krunislavu Olujiću kako bi nam prokomentirao potez Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olujić: Nema ustavnog utemeljenja za pozivanje na ostavku premijera

"Naravno da nema ustavnog utemeljenja za takav potez i zahtjev predsjednice, zna se kada Vlada može izgubiti povjerenje, a to je u Saboru, i to nakon neizglasavanja proračuna ili povjerenja, tada kompletna Vlada podnosi ostavku, na čelu sa Zoranom Milanovićem. Tek tada Kolinda Grabar-Kitarović raspisuje parlamentarne izbore.

Apsolutno su mi neshvatljivi i nerazumljivi pravni temelji na kojima Grabar-Kitarović poziva Milanovića na podnošenje ostavke. Nakon ovog poteza, ako se gospođa Grabar-Kitarović ovako odlučila ponašati, nisam siguran da će ostati zabilježena samo kao prva hrvatska žena predsjednica, već će ostati zabilježena i kao prva predsjednica koja nije dovršila mandat do kraja. Ovo je nedopustivo, ili ne poznaje Ustav ili ga nije u stanju čitati te primjenjivati ga i pridržavati ga se u svojemu radu.

Kao što su onomad ljudi kazali "druže Tito piši drugo pismo, jer prvo razumjeli nismo", tako bi bilo najbolje i za predsjednicu Grabar-Kitarović da napiše drugo pismo, jer prvo Milanović, ja i drugi nismo razumjeli", rekao je Olujić za Index.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara