Omražena mađarska reporterka ispričala se javnosti: Mislila sam da sam napadnuta

Omražena mađarska reporterka ispričala se javnosti: Mislila sam da sam napadnuta

Foto: Facebook/World Riots

MAĐARSKA reporterka koja je izazvala zgražanje cijelog svijeta nakon što je snimljeno kako izbjeglicama u trku sapliće nogu ispričala se pojasnivši kako je u njoj "nešto puklo", javlja The Guardian.

U pismu koje je uputila desno orijentiranim dnevnim novinama Magyar Nemzet, Petra Laszlo je rekla kako je u šoku još od incidenta, ali je porekla optužbe za rasizam. Dodala je kako ne može vjerovati da je napravila to što je napravila.

"Kamera je snimala, stotine migranata probilo je policijski kordon, jedan od njih se zaletio prema meni i ja sam se preplašila", napisala je

Mislila da je napadnuta

"Onda je nešto puklo u meni... Pomislila sam da sam napadnuta i da se moram obraniti. Nije lako donijeti dobru odluku u vrijeme kad su ljudi u panici", dodala je.

Laszlo prihvaća odgovornost za njene akcije, ali tvrdi kako nije bezosjećajni rasist koji udara djecu. "Ne zaslužujem da se protiv mene pokreće politički lov na vještice, niti da mi se prijeti smrću", napisala je.

"Ja sam samo nezaposlena majka male djece koja je donijela krivu odluku. Zaista mi je žao", kaje se Laszlo koja je dobila otkaz nakon što je svijet obišla snimka u kojoj izbjeglicama podmeće nogu. Laszlo bi zbog svog čina mogla odgovarati na sudu, a kriminalna istraga protiv nje već je otvorena.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara