Oni su u 0,1 posto najbogatijih u SAD-u: Clintonovi samo držanjem govora zaradili više od 25 milijuna dolara

Oni su u 0,1 posto najbogatijih u SAD-u: Clintonovi samo držanjem govora zaradili više od 25 milijuna dolara

Foto: Hina

HILLARY i Bill Clinton zaradili su od 2014. godine više od 25 milijuna dolara držeći više od 100 govora, pokazuju financijska izvješća objavljena u petak.

Hillary Clinton, supruga bivšeg američkog predsjednika i vodeća kandidatkinja za nominaciju Demokratske stranke na predsjedničkim izborima koji će se održati 2016. godine, također je zaradila pet milijuna dolara od svoje knjige "Teški izbori" (Hard Choices), koja je izašla prošlog lipnja.

Takva zarada smješta Clintonove u vrh 0,1 posto najbogatije populacije SAD-a, javljaju mediji, što se može loše odraziti na kampanju Hillary Clinton koja bi se trebala temeljiti na borbi protiv ekonomskih nejednakosti.

Clintonovi su se već morali suočiti s kritikama "masnih" honorara koje uzimaju za različite nastupe, pri čemu je Hillary nakon odlaska iz State Departmenta 2013. godine uspjela ostvariti iznos od 250.000 dolara po govoru.

Predstavnicu "liberalne Amerike" kritiziraju jer uzima novac od moćnih financijskih institucija, poput Goldman Sachsa, za govore koji idu u prilog krupnom kapitalu.

Hillary se već našla na meti kritičara prošle godine nakon što se pojadala da su ona i Bill praktički bankrotirali nakon što su napustili Bijelu kuću 2001. godine, iako je Bill Clinton zaradio milijune dolara na govorima koje je održavao nakon završetka svojeg predsjedničkog mandata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara