Opačić i Milas-Klarić traže brze i oštre sankcije za zlostavljača djece Antu Pavlovića

Foto: Hina

MINISTRICA socijalne politike i mladih Milanka Opačić i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas-Klarić u utorak su u Dubrovniku osudile zlostavljanje dječaka kojeg su roditelji, kako je razotkrio Index, doveli samoprozvanom kiropraktičaru Anti Pavloviću, a on snimku objavio na YouTubu.

> "Skidaj gaće, jebem ti mater": "Doktor" Pavlović pred roditeljima zlostavlja dječaka

"Doista je riječ o zastrašujućem čovjeku koji je maltretirao i zlostavljao djecu i, koliko znam, uključena je policija i nadam se da će se to brzo sankcionirati", rekla je Milanka Opačić uoči godišnje konferencije Opće skupštine INHOPE organizacije koja se u utorak održava u Dubrovniku.

INHOPE u 45 zemalja svijeta radi u mreži Hotlinea koji s Interneta uklanja sadržaj na kojem se seksualno iskorištavaju i zlostavljaju djece.

Ante Pavlović na snimci o kojoj je prvi izvijestio Index, a koja je zgrozila javnost te je zato povučena s YouTubea pokušava prisiliti dječaka da skine gaće. Vrijeđe ga i psuje, nasrće na njega, baca ga na pod, a tome svjedoče njegovi roditelji koji su ga navodno doveli "na tretman" zbog problema u ponašanju.

Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić je rekla kako inače ne komentira pojedinačne slučajeve, ali da je to iznimka. Index je i njoj i policiji prijavio postojanje videa još prošlog ponedjeljka.

>Policijska istraga zbog zlostavljanja dječaka traje, Youtube uklonio kanal Ante Pavlovića


"Odmah nakon dojave prijavila sam cijeli slučaj policiji i ono što zasad znam je kako je ta snimka skinuta s Youtuba, a čekam povratnu informaciju od policije. Nadam se da će ovo rezultirati pokretanjem postupaka i protiv samog gospodina, a moguće i protiv roditelja", istaknula je Ivana Milas-Klarić, dodajući kako je, nažalost, takvih slučajeva bilo i prije.

"Sjećate se slučaja djevojaka iz Vinkovaca, a takvo maltretiranje se proširilo i na regiju. S jednog portala se materijal prebacivao na drugi i teškom mukom je to zatvoreno", zaključila je Milas-Klarić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara