Opći potop u srpskom Golupcu: Pogledajte stravične fotografije vode koja je poplavila grad

Opći potop u srpskom Golupcu: Pogledajte stravične fotografije vode koja je poplavila grad

Foto: Facebook/Jelena Ilić

NA PODRUČJU Golupca u popodnevnim satima pala je velika količina tuče i kiše. Nevrijeme je trajalo 40-ak minuta, a tuča je razbijala prozore na kućama i izloge, javlja Buka.

"Nebo je postalo crno, sivilo je okovalo grad, kad se od jednom srušilo sve. Ne pamtim da sam u svom životu vidio tuču kao ovu što je danas padala kod nas. Sve je izgledalo strašno, voda je odjednom počela da kulja s brda i dostigla je visinu od dva metra", kazao je za Blic Bojan Pajkić, vlasnik kafića u Golupcu.

"Na stolicama kafića nakupilo se oko 15 centimetara tuče, stvarno jezivo i nezapamćeno. Bujica je nosila dva automobila, koja su se zaustavila u centru grada. Najstrašnije je to što kiša ne prestaje", dodaje Pajkić.

Tišma: Centar Golupca pod vodom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promet u gradu vidno je otežan, a zbog nakupljene vode otežan je pristup vatrogasnim vozilima i dežurnim službama.

"Centar Golupca je pod vodom i zbog toga se putnička vozila usmjeravaju preko lokalnih puteva, naizmjenično u jednom i drugom pravcu, a za sada je promet zabranjen za teretna vozila i autobuse. Ima određenih kolona i iz jednog i iz drugog pravca. Očekuje se da nivo vode opadne, kako bi promet bio dozvoljen za sva vozila. Isto je stanje i na Đerdapskoj magistrali", rekla je Blicu Jasmina Tišma, glasnogovornica policijske uprave Požarevac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara