Oprez na cesti! Snijeg, poledica i magla otežavaju promet

Oprez na cesti! Snijeg, poledica i magla otežavaju promet

Foto:

ZIMSKI su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući dionicu autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1, staru cestu kroz Gorski kotar DC3 između Zdihova i Kikovice te dionicu državne ceste DC1 Karlovac-Slunj-Gračac-Knin, izvijestio je u srijedu Hrvatski autoklub (HAK).

Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema.

Zbog bure, na Krčkom mostu i dionicama Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

U Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te dijelu unutrašnjosti Dalmacije povremeno i mjestimice pada snijeg. Kolnici su mokri ili vlažni te skliski u većem dijelu zemlje. Magla smanjuje vidljivost na dionicama autocesta: A1 između Otočca i Perušića te A4 Zagreb-Goričan između Varaždina i Brezničkog Huma. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Križ i Popovača na 81. km u smjeru Lipovca vozi se jednim trakom, zbog prometne nesreće.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U prekidu su katamaranske linije Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Split-Hvar-Korčula.

Trajekti i ostali katamarani plove prema redu plovidbe, izvijestio je HAK.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara