Oprez u prometu: Kolnici su mokri i skliski diljem zemlje

Foto: Arhiva

KOLNICI su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Slavoniji, izvijestio je jutros oko 8 sati HAK. Vozače se upozorava na oprez.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3 Bregana-Lipovac) između čvorova Lučko i Buzin zbog radova na nadvožnjacima Botinec i Klara (od 21. +900 do 25. +300 km) vozi se dvosmjerno, južnim kolnikom. Kod čvora Kosnica od 33.+750 do 34. +500 km u oba smjera vozi se jednim trakom. Za pojačanog prometa moguća je vožnja u koloni, vozače molimo za strpljenje.

Na autocesti A1 kroz tunele Plasinu i Sveti Rok u smjeru Dubrovnika u zonama radova vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine. Kroz tunel Grič vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.

Danas od 7 do 15 sati za sav promet bit će zatvorena državna cesta D518 u mjestu Antunovac, zbog radova na željezničko-cestovnom prijelazu. Obilazak: D518-ŽC4089 (preko Ivanovca)-ŽC 4085 (preko Livane)-Ulica Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku-D2 (južna obilaznica Grada Osijeka)-D528 i obrnuto.

Do 29. rujna od 8 do 18 sati, zbog razminiranja, prekida se promet na državnoj cesti D42 u naselju Vajin Vrh (Munjava-Poljanak-Grabovac, Josipdol-Plaški). Vozila se propuštaju po 15 minuta prije svakog punog sata.

Do 12. listopada u gradu Sisku zatvorena je D36 Zagrebačka ulica na dijelu između raskrižja sa Odranskom ulicom i prilaza „Kaufland“ (u duljini cca 1400m). Obilazak je kroz Komunalnu zonu.

Do 31. listopada, zbog radova na rotoru Kuk za sav promet privremeno je zatvorena državna cesta D66, od priključka na državnu cestu D8 do benzinske stanice. Promet je preusmjeren na Jadransku magistralu (D8).

Do 28. rujna od 8 do 17 sati (zbog radova na Podravskoj magistrali na novoizgrađenoj dionici obilaznice Slatine) zatvorena je dionica D2 od čvorišta Kozice do čvorišta Slatina 2, a obilazak je preko stare dionice D2 kroz grad Slatinu.

Zbog radova zatvorene su ceste:
- D1 od raskrižja u Velikom Trgovišću do čvora Mokrice,
- D22 Možđenec-Sudovec,
- D35 Sveti Križ Začretje-Donja Šemnica,
- D43 Graberje-čvor Ivanić Grad,

Tekst se nastavlja ispod oglasa
- D57 Vukovar-Orolik,
- D205 Risvica-Dubrovčan i
- D425 Karamatići-Ploče 1.

Naizmjence se vozi:
- na D1 između Udbine i Gračaca,
- Jadranskom magistralom (D8) između Novog Vinodolskog i Kozica (u dužini od 12 km, na jednom mjestu uz semafore, a na nekoliko dionica suženim kolnikom uz ograničenje brzina),
- na D217 između Vaganca i Ličkog Petrovog Sela,
- na D512 Makarska-Gornje Igrane (u mjestu Gornji Tučepi),
- na D37 Petrinja-Glina, od Petrinje do završetka naselja Gora i kroz naselje Novo Selište,
- na državnoj cesti D74 Šaša-Bednja u naselju Šaša.

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
- D29 Marija Bistrica-Soblinec,
- D205 Klanjec-Dubrovčan,
- ŽC3124 Vidrenjak-Popovača-Kutina–Novska i
- ŽC4030 Orahovica-Kutjevo.

U Zagrebu:
- do 30. rujna zbog radova na mostu Mladosti promet će se odvijati dijelom kolnika.
- do 1. listopada u 20 sati zbog radova na glavnom sabirnom kanalu, ulica Dr. L. Naletilića od Prigradske ulice do oteretnog kanala Sava-Odra bit će zatvorena za sav promet. Obilazni pravac: Prigradska–Brezovička–Karlovačka cesta–Dr. L. Naletilića i obrnuto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara