Opsežna potraga: Poljski ronilac jučer nestao kod rta Sv. Marina

Ilustracija: Shutterstock

NACIONALNA središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je jučer u 16,30 sati obavijest iz autokampa Sv. Marina o nestanku jednoga gosta tijekom ronjenja nedaleko kampa te je pokrenuta akcija traganja i spašavanja u koordinaciji s Lučkom kapetanijom Pula, nadležnom Lučkom ispostavom Raša i lokalnim ronilačkim centrima, a u eter je puštena obavijest o potrazi za nestalim roniocem, javlja lokalni portal Regional Express.

O događaju je obaviještena i Pomorska policija u Puli čiji su ronioci uključeni u akciju traganja za nestalim Poljakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolaskom na poziciju nestanka utvrđeno je kako je nestao A.B.W. (1966.), poljski državljanin koji je ronio na poziciji rta Sv. Marina, a u postupak ronjenja krenuo je samostalno opremljen bocom kisika zapremine sedam litara, u crno - plavom ronilačkom odijelu, s pojasom za brzo izranjanje.

Kako je na navedenoj poziciji ronio sam, njegovi prijatelji, također poljski državljani, čekali su da se pojavi na površini što se nije dogodilo u predviđenome vremenu, da bi njegov nestanak na recepciji autokampa prijavili tek u 16,30 sati, kada je i pokrenuta ova akcija traganja. Za sada nema informacija zašto su Poljaci čekali nekoliko sati prije nego što su prijavili nestanak prijatelja, a što se očekuje utvrditi istražnim radnjama djelatnika nadležne ispostave i Pomorske policije Pula.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara