Optuženi za teško ubojstvo iz koristoljublja pretjerao s metadonima uzrujan što će vidjeti majku u sudnici

Ilustracija: scx.hu

DOMAGOJ ŠAŠKOR, optužen za teško ubojstvo iz koristoljublja Tanje Brkljače, kojoj je prošle godine na splitskom Trsteniku smrskao glavu kamenom od 13 kilograma i oteo 20 tisuća kuna, nije ipak danas iznio svoju obranu kako se očekivalo. Pretjerao je s metadonima jer je bio uzrujan kako će vidjeti majku u sudnici. Dnevna terapija mu je 20 tableta, a koliko je točno uzeo jutros prije suđenja nije poznato ni sucu Damiru Romcu, koji je raspravu, zapravo završetak suđenja koje je danas počelo, odgodio za 29. svibnja.

Tri puta je udario u potiljak manjim kamenom, a na glavu bacio kamen od 13 kilograma

Danas su svjedočili roditelji optuženog, otac i majka, koja je navela da je ona bila dužna Tanji Brkljači, a ne njezin sin. Radila je svojedobno kao konobarica kod njih u lokalu i onda je prodala obiteljsku kuću. Majka Domagoja Šaškora tvrdi da se radilo o pozajmici od 10 tisuća kuna i 500 eura. 

Šaškor se ne osjeća krivim. Tijekom istrage je kazao da ga je Brkljača napala pa da je onda reagirao. Kako točno, nije se mogao sjetiti. Pogotovo, s kakvim bi je kamenom udario. Danas je patolog Antonio Alujević naveo kako je Brkljača udarena tri puta u potiljak manjim kamenom, a kada je pala na glavu joj je bacio veliki kamen. Na upit branitelja Darka Stanića kazao je kako je moguće da je Brkljača izudarana manjim kamenom, ali bi onda trebalo biti više udaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izudarao je na heroinu i metadonu, kokain uzeo dan ranije

Svjedočili su i brat te nevjenčani suprug pokojne. Kazali su kako je nakon prodaje obiteljske kuće Tanja novac nosila u torbi. Šaškor je tvrdio da su se na Trsteniku našli kako bi sredili drogu, a ne radi novca. Psihijatrica Jasminka Šarić utvrdila je da je bio ubrojiv i da droga nije imala odlučujući utjecaj. Šaškor je koji sat prije susreta s Brkljačom konzumirao heroin i metadon, droge koje "spuštaju", dok je kokain, drogu koja "diže", konzumirao dan ranije i nije imala učinka na njegove postupke.

Obrana će, sasvim sigurno, nastojati dokazati da se ne radi o teškom ubojstvu iz koristoljublja, no veliko je pitanje hoće li u to moći uvjeriti sudsko vijeće kada se zna da je s Šaškor ostavio Brkljaču u lokvi krvi i pobjegao s 20 tisuća kuna. U svakom slučaju, ukoliko kvalifikacija teškog ubojstva ostane na snazi, očekuje se rigorozna kazna jer je Šaškor višestruko osuđivan za razna kaznena djela, uključujući i brutalno razbojništvo nad staricom.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara