Optužnica za ubojstvo iz ljubomore Bošku Šapiću iz Topuskog: Zbog djevojke nasmrt izbo dvojicu mladića

Foto: KAportal

KARLOVAČKO državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Boška Šapića (22) iz Topuskog za teško ubojstvo dvojice mladića iz Gvozda, Alena Horvatića i Dejana Vučkovića, u studenom prošle godine u Vojniću.

Državno odvjetništvo iz Karlovca objavilo je danas, ne navodeći imena, da se Šapiću stavlja na teret da je 2. studenog 2013. u 22,15 sati u Vojniću, ispred ugostiteljskog objekta, zbog ljubomore izazvane ranijim odnosom njegove djevojke s njim, i nakon što je nešto ranije vidio da je u lokalu zagrlio i poljubio njegovu djevojku, nožem Alenu Horvatiću (23) zadao više reznih i ubodnih rana, s ciljem da ga ubije. Horvatić je zadobio teške i za život opasne tjelesne ozljede od kojih je iskrvario i umro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Šapića se ujedno tereti da je istim nožem, s ciljem da liši života Dejana Vučkovića (20), koji je bio u neposrednoj blizini, ubo i njega i to u lijevu stranu vrata, čime mu je oštetio pretključnu arteriju, što je dovelo do iskrvarenja i smrti.

Zbog različitih nacionalnosti počinitelja i žrtava spekuliralo se da je motiv time uvjetovan, no iz optužnice proizlazi da je istragom potvrđeno da je razlog ljubomora, odnosno optužnicom se precizira (po člancima Kaznenog zakona) da se radi o „osveti, mržnji ili drugoj niskoj pobudi“, a za što zakon predviđa najmanje deset godina zatvora ili kaznu dugotrajnog zatvora.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara