Organizirana banda krade bankomate u BiH: Policija ih traži još od 2009. godine

Organizirana banda krade bankomate u BiH: Policija ih traži još od 2009. godine

Ilustracija: Arhiva

U BOSNI I HERCEGOVINI djeluje organizirana skupina pljačkaša čiji su se pripadnici specijalizirali za krajnje drske krađe bankomata, a policija za njima bezuspješno traga još od 2009. godine, prenose u utorak lokalni mediji.

Posljednja u nizu takvih pljački počinjena je ponedjeljak u ranim jutarnjim satima u Banjoj Luci kada su razbojnici ukrali cijeli bankomat u kojemu je u tom trenutku bilo oko 40 tisuća konvertibilnih maraka (oko 20 tisuća eura).

Pljačka je počinjena u samom središtu grada, a kradljivci su ukrali bankomat Raiffeisen banke nakon što su ga prije toga, uz pomoć automobila, čeličnim sajlama istrgnuli iz izloga robne kuće "Boska".

Prenoseći potankosti iz policijske istrage, banjolučke "Nezavisne novine" navode kako su lopovi za točno tri minute i 46 sekundi uspjeli izvaliti iz betona, a zatim i odnijeti bankomat koji teži više od 600 kilograma zakačivši ga za automobil.

Noćni čuvar nije se niti usudio suprotstaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve su to uredno snimile nadzorne kamere, no policijskim istražiteljima koristan je tek podatak da je pljačka počinjena uz uporabu automobila tipa Audi 6 karavan. Izvjesno je i to kako su pljačkaši "odlično uvježbani" te kako se radi o "pravim profesionalcima", prenio je izvor blizak istrazi.

"Jesu li u pitanju sportaši ili nešto drugo, ne zna se, no izrazito su razvijeni", pišu "Nezavisne".

Slične pljačke započele su još 2009. godine, a zanimljivo je da su pljačkaši u svim slučajevima koristili isti automobil kao i pri posljednjoj "akciji".

Na gotovo identičan način tako su ukradeni bankomati u Doboju, Skender-Vakufu i Omarskoj te Novoj Topoli.

Istragu za sada vodi banjolučko okružno tužiteljstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara